U okviru XVIII kola No1 Lige mladih SBK/KSB danas smo u Sportskoj dvorani u Jajcu ugostili selekcije KK “Iskra” Bugojno. Odigrana su dva susreta u karegoriji pionira i kadeta. Nažalost utakmica mini basket selekcija nije odigrana. Registrovana je službenim rezultatom 20:00 u korist naše selekcije; razlog je nedolazak protivničkih košarkaša radi zdravstvenih problema, kojima ovim putem želimo brz oporavak.

U drugom susretu snage su odmjerile pionirske selekcije. Bolje otvoren susret od srane naših dječaka, koji su na terenu djelovali zaista raspoloženo. No ipak, slijedio je preokret gostiju. Presudna je bila druga četvrtina kada su gosti zaključali reket te omogućili našim košarkašima da postignu samo 8 poena. Vraćali su se naši dečki u par navrata no nije bilo dovoljno da se utakmice prelomi u našu korist. Na kraju zaslužena pobjeda gostiju rezultatom 64:84. Statistiku naše ekipe na ovom susretu možete pogledati na slici ispod:

U drugoj utakmici na parketu su se sastale kadetske selekcije. Naši momci su imali motiv više za pobjedu a to je da poprave učinak iz prog susreta protiv vršnjaka iz Bugojna gdje su ove sezone i poraženi u prvom dijelu. Dominacija i demonstracija snage naše ekipe od samog početka. Sjajna timska igra, atsmofera i uigranost bili su prezentovane na najbolji mogući način između dva koša. Ubjedljivo slavlje naših momaka rezultatom 109:60. Statistiku možete pogledati na fotografiji ispod:

Najbolji pojedinac bio je IVAN LUČIĆ sa ostvarenim triple-double učinkom.

Čestitamo gostima na ostvarenoj pobjedi te hvala na fer i korektnom ponašanju. Također čestitke i našim košarkašima. IDEMO DALJE!

(kkvodopad)

kkvodopad.com