Jedan od najaktivnijih i trofejnijih sportskih klubova u našem gradu zasigurno je Karate klub “Kumite” na čelu s predanim trenerom Antom Katićem. U tri godine koliko postoje osvojili su brojne medalje kako u našoj državi tako i van nje.

Naš sugrađanin Tomislav Katić dobio poziv u sastav seniorske karate reprezentacije BiH za Balkansko prvenstvo koje će se održati u Beogradu od 6 do 8. marta 2020. godine.

-Ovo je trenutak za koji svi klubovi žive jer je u ovomu vremenu uspjeh dovesti takmičara do seniorske konkurencije a još veći uspjeh biti u seniorskoj reprezentaciji. Idemo Tomo puni gas i ovo je već za nas rezultat. Hvala UO sportskog saveza općine Jajce na čelu s Mirzom Varenkić našoj općini Jajce koji nam pomažu pri samoj realizaciji ovog i ovakvih projekata. Hvala svim našim sponzorima koji daju bezrezervnu podršku, a mi ćemo dati sve od sebe da opravdamo vase povjerenje, istakao je Ante Katić, trener KK “Kumite” Jajce.

U organizaciji Sportskog saveza na prigodnoj manifestaciji prošle sedmice proglašeni su najuspješniji sportisti u Jajcu za prethodnu godinu. Ove godine titula je pripala Tomislavu Katiću, članu Karate kluba ”Kumite” Jajce, a za najuspješnijeg trenera proglašen je Ante Katić.

-Kad jedan mali grad i relativno mlad Karate klub “Kumite” iznjedri seniorskog reprezentativca to više nije “samo” uspjeh kluba i trenera, nego ponos svih nas koji ovdje živimo. Stoga ti u ime Sportskog saveza općine Jajce želim sretan put i što bolji rezultat, mada nije bitno , ti si za nas najbolji, rekao je Mirza Varenkić, predsjednik Sportskog saveza općine Jajce.

Podsjećamo, Tomislav Katić je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu na juniore koje se održalo u oktobru prošle godine u Čileu.

 

 

(Jajce Online)