Naočale za virtualnu stvarnost pokazale su se korisnima za mnogo toga. Otkriveno je da mogu pomoći rodiljama ublažiti porođajnu bol, ali i pripremiti djecu s autizmom za stvaran život. No, slomljena majka iz Južne Koreje nije ni sanjala da će zahvaljujući tom tehnološkom pomagalu ponovno susresti svoju preminulu kćer.

U korejskom televizijskom showu Meeting You prikazan je isječak susreta žene imena Jang Ji-sung čija je sedmogodišnja kći Nayeon 2016. godine izgubila borbu s bolešću i preminula. Uz pomoć naočala za virtualnu stvarnost, ponovno su se susrele. Jang je tako dobila priliku porazgovarati s kćeri.

Televizijska kompanija MBC koja stoji iza showa Meeting You dizajnirala je okruženje u videu, a posebnu pozornost posvetili su izradi Nayeoninog lica, tijela i glasa kako bi je što vjerodostojnije prikazali tugujućoj majci.

Njih dvije su se tako držale za ruke, brale cvijeće, pozirale za fotografije, čak i proslavile Nayeonin rođendan. Djevojčica je imala nekoliko želja, između ostalog da njen otac prestane pušiti, da se stariji brat i sestra ne svađaju i da njena majka ne plače.

 

 

(index.hr)