Ekipa Sarajeva u današnjoj pripremnoj utakmici protiv Rudara iz Kaknja slavila je ubjedljivu pobjedu od 3:0.

Ekipa Sarajeva u današnjoj pripremnoj utakmici protiv Rudara iz Kaknja slavila je ubjedljivu pobjedu od 3:0.

Nakon meča na terenu TC Butmir zadovoljan je bio i strateg bordo tima Vinko Marinović, koji se na početku prvo osvrnuo na evidentan pomak u odnosu na nedavni poraz od Ljubuškog (0:2).

Vidjelo se dosta napretka u odnosu na prethodnu utakmicu, malo smo ubrzali taj protok lopte. Imali smo i dosta šansi. Naravno, bilo je i nekih stvari koje moramo popravljati. Želim dati svim igračima priliku da pokažu šta mogu”, istakao je Marinović.

Pojasnio je da je Salčin igrao na lijevom beku jer se još očekuje potpuni oporavak Pidre, ali i opravdao povjerenje na toj poziciji.

Govoreći o detaljima koje treba popraviti, bordo trener je kazao:

“Imali smo problema u prvom poluvremenu kada je trebalo dati taj završni pas, ali dobro, još ćemo raditi na tome, dosad smo bili fokusirani na dizanje kondicije”.

O novajlijama u FK Sarajevo je istakao:

“Mustedanagić je igrao, dok su Miličević i Jukić tek potpisali prije nekoliko dana tako da je bilo rano i rizično da odmah igraju utakmicu. Oni će se uključivati u sljedećim utakmicama koje ćemo igrati u Turskoj. Što se tiče igračkog kadra, ne očekujem da će biti još promjena prije Antalije, jedino ako bude nekih nepredviđenih povreda. To je to zasad”.

PLBiH

KOMENTARI

Scsport.ba