Do dodjele najprestižnije filmske nagrade Oscar još je vrlo malo vremena.

Ipak, svi pogledi bit će usmjereni na glavne zvijezde dodjele, sve one koji su zaradili prestižne nominacije i koji se nalaze u utrci za osvajanje zlatnog kipića.

Među njima se svakako istaknuo Film”Joker” s čak 11 nominacija, uključujući onu za najbolji film, najboljeg glumca i najboljeg redatelja, a među onima koji su osvojili njih više također su i filmovi ”Once Upon a Time in Hollywood”, ”1917” i ”Parasite”.

Uz njih za najbolji film konkuriraju i “Ford vs Ferrari (aka Le Mans 66)”, “Jojo Rabbit”, “Little Women”, “Irishman” i “Marriage Story”.

Joaquin Phoenix zahvaljujući ulozi Jokera našao se na listi nominiranih muških glumaca za najbolju mušku ulogu u istoimenom filmu i tako se pridružio Adamu Driveru za najbolju ulogu u filmu “Marriage Story”, Leonardu DiCapriju u filmu “Once Upon A Time In Hollywood”, Antoniju Banderasu za ulogu u filmu “Pain” i Jonathanu Pryceu za ulogu u filmu “Two Popes”.

Oscar za najbolju žensku ulogu otići će u ruke Saoirse Ronan za film “Little Women”, Charlize Theron za ulogu u filmu “Bombshell”, Renee Zellweger za “Judy” ili pak Scarlett Johansson, koja je uz najbolju žensku ulogu u filmu “Marriage Story” nominirana i za najbolju žensku sporednu ulogu u filmu “Jojo Rabbit”.

Bit će to večer puna uzbuđenja, dobrih filmova, ali i dobre zabave koju, vjerujemo, nitko ne želi propustiti.

Zenit.ba