- Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Kriza u preduzeću “Zenicatrans”

FOTO: FENA

Uprava za indirektno oporezivanje BiH ponovo je blokirala račun preduzeća “Zenicatrans”, a zbog neplaćenog dijela duga po osnovu poreza na dodatnu vrijednost (PDV).

Prema riječima Darmina Terzića, direktora preduzeća, nisu imali novca da plate obaveze jer ne rade i ne ostvaruju nikakav prihod.

– Ukupno smo po osnovu PDV-a dužni oko 66.000, a na iznos od 30.500 KM smo dobili rješenje o blokadi računa. Isključen nam je internet, a ako ne izmirimo obaveze prema operateru, od četvrtka isključuju sve fiksne i službene telefone – kaže on.

Darmin Terzić - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Darmin TerzićFOTO: D. PAŠALIĆ

Podsjetimo, radnici su 31. decembra prošle godine blokirali Autobusku stanicu, a posljednju plaću primili su u oktobru prošle godine. Gradsko vijeće prošle sedmice nije usvojilo odluku o privremenom finansiranju, a najavljen je i stečaj “Zenicatransa”.

– Kao direktor društva neću podnositi zahtjev za stečaj, jer se nadam razrješenju situacije u korist firme. Naravno, stečaj može da pokrene i neko od naših povjerilaca, ali ja, kao direktor društva, smatram da još ima šanse da se firma izvuče – kaže on, piše Avaz.

Preuzeto sa Srednja Bosna