Kemal H. Balihodžić rođen je 1990. godište, ove godine puni 30 godina, otac je dvije djevojčice, vlasnik i direktor uspješne firme UpTrend Marketing Solutions, koja u maju puni četiri godine i u kojoj najstariji uposlenik ima 32. godine.

Pored toga, ima skoro desetogodišnje iskustvo u marketingu i prodaji. Motivacioni je govornik i sales trener.

Do sada je imao priliku biti govornik na mnogim konferencijama, seminarima, edukacijama, kako u BiH, tako i u regiji i svijetu.

Kako postići sve ovo sa trideset godina?

“U konačnici imati jedan krajnje ozbiljan cilj, dobra motivacija. Moja porodica je moja najveća podrška. Bez njih definitivno ne bih mogao ništa u svom životu. Uvijek sam imao tu neku vatru u sebi, žar da nešto napravim”, poručio je Balihodžić.

Autor je dvije knjige koje se vežu za motivaciju i prodaju – prva „Rođeni za uspjeh – Od aplaudera do aplauza“, te druga „50 nijansi prodaje – Umijeće dominacije“, prva je izašla u dva nastavka, dok je druga nedavno izašla.

Šta je ključ uspjeha? Šta bi u BiH trebalo popraviti?

“Sebe. Definitivno sebe. Prvi korak u tim koncentričnim krugovima jesmo mi sami. Ako želimo promijeniti svijet, okolinu, prva stvar je da moramo očistiti svoje dvorište, svoju kuću, svoj krevet…”, istakao je Balihodžić.

U pripremi je doktorskog rada. Kemal Balihodžić za emisiju Puls dana govori o svom putu i načinima na koji pronalazi inspiraciju i motivaciju.

 

(O kanal)