Vispak na tržište plasirao novi čaj «Bostea» (VIDEO)

Bosanskohercegovačka
prehrambena industrija Vispak na tržište je plasirala novi brend domaćeg čaja.
Bostea razvijen je u saradnji sa kooperantima i potrošačima, i spoj je
stručnosti i izbora potrošača, ističu u kompaniji.

“Razvoj novih okusa čaja se radio u saradnji sa bh. kooperantima i potrošačima. Zato je Bostea spoj stručnosti i potrošačevog izbora. Inspiraciju smo i ovaj put pronašli u našoj Bosni, tako da novi brend i u nazivu podsjeća na domaći -bosanski čaj- u kojem uživamo i svi ga rado pijemo kod kuće. –Najbolje od prirode u jednoj šoljici čaja– naš je slogan, a zdrave i ljekovite trave sa bosanskih planina naša su komparativna prednost na tržištu. Uvjereni smo da će potrošači i ovaj put dati povjerenje našem novom brendu“, izjavila je Zerina Čolaković direktor marketinga i razvoja u kompaniji Vispak d.d. Visoko.

Misija Vispaka je da njeguje domaće i jača bh. privredu. U saradnji sa kooperantima iz Bosne i Hercegovine Vispak će ponuditi jednu odličnu kombinaciju zdravog, prirodnog, domaćeg i drugačijeg, dajući i na taj način doprinos razvoju lokalne zajednice.

U tom smislu, Vispak je već kreirao web aplikaciju ( www.bosteacaj.com) za sve zainteresirane kooperante širom Bosne i Hercegovine koji žele ostvariti saradnju.

Novi brend čaja Bostea dostupan je na domaćem tržištu u šest okusa; brusnica, menta, šipak, majčina dušica, šumsko voće i kamilica, navodi se u saopštenju ove kompaniije.

Jedan od kooperanta je i Darko Trogrlić iz Žepča. O njegovom doprinosu razvoja brenda i iskustvima saradnje sa Vispakom možete pogledati u videu:

[embedded content]

Zenit.ba