Jedan od mnogobrojnih uspješnih sportista iz našeg grada je i Dalibor Jurinović, sudac Evropske rukometne federacije – EHF. On će suditi će utakmicu između Bosne i Hercegovine i Francuske sa svojim kolegom Markom Mrvicom s kojim sudi više od 20 godina.

Utakmica počinje sutra sa početkom u 18 sati i 15 minuta. Ni naša ni reprezentacija Francuske nemaju više ni teoretske šanse za plasman u drugi krug takmičenja na Evropskom prvenstvu, stoga će ovaj meč poslužiti za popravljanje utiska i jednoj i drugoj selekciji, nakon poraza u dva prva kola.

Osim toga na parketu će se naći još jedan Jajčanin, naš reprezentativac Marko Panić.

O Jurinoviću

Rukometnu karijeru Dalibor započinje 1989. u mlađim dobnim skupinama Rukometnog kluba Jajce, a nastavlja je u Zadru (RH) 1992. gdje se seli sa svojom obitelji. U rukometnom klubu Zadar igra za juniore i seniore sve 1998. godin. U tom razdoblju vezani su najveći uspjesi rukometnog kluba Zadar koji postaje viceprvak prvenstva Hrvatske i polufinalist Kupa EHF-a.

Početkom 1998. Dalibor prestaje s aktivnim igranjem i u rujnu 1998. počinje jedno važno razdoblje u njegovom životu kada postaje članom Udruge hrvatskih rukometnih sudaca i kreće s rukometnim suđenjem. Od početka sudi sa sa svojim današnjim partnerom  Markom Mrvicom.

Dvije godine sude 2. HRL a nakon toga uvršteni su na listu 1 B HRL gdje se zadržavaju godinu dana, a iza toga uvršteni su na listu sudaca 1. HRL. U Grčkoj 2009. godine polaže ispit za stjecanje kategorije suca Evorpske rukometne federacije – EHF.

S Markom Mrvicom u zadnjih 20 godina zajedničkog rada odsudili smo skoro 800 utakmica u 25 država i preko 100 gradova.

 

 

 

(Jajce Online)