Katolici diljem svijeta danas slave blagdan Božića, rođenje Isusa Krista. O Božiću su napisane tolike priče i ispjevani mnogi stihovi. Kroz godine, a i rastom kapitalističkog duha, Božić je poprimio u današnje vrijeme jednu sasvim novu crtu. Svaki naš pokret posljednjih dana bio je u znaku nadolazećih blagdana.

I u cijeloj toj užurbanosti zaboravimo na ono glavno – na pravi i iskonski smisao Božića. Uostalom na ono koliko nam je još od njega ostalo. Božić je blagdan rođenja Božjeg Sina Isusa Krista koji se utjelovio u krilu Marije Djevice iz Nazareta. Tim prizorom iz betlehemske noći počinje se ispunjavati Božje obećanje o dolasku Spasitelja koji će odagnati sve naše grijehe, počevši od prvih ljudi i grijeha iz edenskog vrta. Taj isti Spasitelj oličen u malenome djetešcu rađa se u priprostoj štalici na poljani pokraj stada ovaca i pastira. Te večeri raduju se i nebo i zemlja, sva stvorenja i tako već tisućama godina.

U betlehemskoj noći poslana je poruka mira i spasenja za cijeli svijet. Danas, dvije tisuće godine kasnije taj isti prizor treba nam biti pred očima te mu trebamo na isti onaj način otvoriti svoje srce, priznati svoje grijehe, vidjeti teškoću života svojih bližnjih, priznati ih svojom braćom i s njima podijeliti radost današnjeg dana. To je Božić koji trebamo slaviti.

Stoga današnji dan provedimo u krugu obitelji i prijatelji. Budimo radosni i veseli. No, kroz to veselje neka nam pred očima bude onaj pravi smisao Božića jer u suprotnom od njega će nam ostati samo surogat, bez Isusa, Marije i prizora betlehemske noći.

Svima vama koji slavite Božić danas, redakcija portala Jajce Online sa svojim poslovnim partnerima želi čestit Božić, uz želju da ga provedete okruženi porodicom i ljubavlju vama dragih ljudi.

 

(Jajce Online/PROMO)