HKD Napredak podružnica Jajce dugi niz godina organizira božićni program, a zadnjih nekoliko godina i sajam u sklopu samog programa.

Ove godine na tradicionalnom božićnom koncertu koji će se održati 21. decembra u pozorišnoj sali Doma kulture nastupit će ženska klapa Orca iz Splita, s početkom od 19 sati.

Ova klapa osnovana je 2014. godine i to spajanjem dviju splitskih klapa s dugogodišnjim djelovanjem, klapa Mirakul i Špirit. Zasluge za ujedinjenje pripadaju umjetničkom voditelju klape maestru Srećku Damjanoviću, koji je znao prepoznati glasovne mogućnosti ali i osobnosti članica obiju klapa te svoju viziju uspješno pretvoriti u stvarnost.

U svom kratkom djelovanju Klapa je ostvarila niz uspješnih nastupa. Osim njih nastupit će i Napretkov zbor Nikola Šop, mandolinski sastav Stjepan Tomašević, VS fra Antun Knežević i veliki crkveni zbor.

Nakon samog koncerta, kao što je to postala tradicija, održat će se Božićni sajam koji će biti humanitarno karaktera. Svi posjetioci imat će priliku da kupe proizvode, kušaju kuhano vino i čaj te da osjete radost i zajedništvo najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića.

 

 

(Jajce Online)