Na posljednjem spisku fudbalske reprezentacije Švedske našlo se nekoliko novih imena, uključujući i ono Darijana Bojanića, fudbalera porijeklom iz Bosne i Hercegovine,tačnije iz Jajca.

Partije koje pruža za Hammarby svrstale su Bojanića među najbolje fudbalere u švedskoj ligi, a imun na ono što pruža nije ostao ni selektor Janne Andersson koji ga je odlučio pozvati za turneju u Kataru.

Kruna je to Bojaniću za sjajnu godinu koju ima iza sebe, a sve bi, čini se, na kraju mogao zaokružiti i transferom s obzirom da se nekoliko klubova interesuje za njegove usluge. Jedan od njih je i Fiorentina.

“Da, naravno da postoji interes iz inostranstva, ali više o tome ne mogu reći. To morate pitati sportskog direktora Jaspera Janssona”, izjavio je 24-godišnji Bojanić u razgovoru za medije u Švedskoj, pa dodao:

“Nisam mnogo razmišljao o transferu. Zaista uživam u Hammarbyju. Ako nešto dođe, dođe. Ne želim se ni zalijetati, ponuda bi morala odgovarati u svakom pogledu, jer nema smisla otići tek tako negdje i onda se vratiti kući. U svakom slučaju, osjećam da sam spreman za nešto više.”

Priznaje da bi se volio okušati u Italiji.

“Sviđa mi se Serie A. Osjećam da je to liga koja bi meni i mom načinu igranja jako odgovarala. Ali, vidjet ćemo šta će se dogoditi”, poručio je Bojanić čiji je šef u Hammarbyju odnedavno Zlatan Ibrahimović.

Osim Bojanića, na posljednjem popisu selektora Švedske našla su se još dvojica fudbalera porijeklom iz BiH – Muamer Tanković i Anel Ahmedhodžić.

 

 

(scsport.ba)