Semir Štilić je čovjek koji je ovih dana heroj plavog dijela Sarajeva, pošto je u velikom derbiju na Koševu vodio Željezničar do pobjede od 3:1.

Semir Štilić je čovjek koji je ovih dana heroj plavog dijela Sarajeva, pošto je u velikom derbiju na Koševu vodio Željezničar do pobjede od 3:1.

Brojni su komentari na njegovu sjajnu igru nakon 140. derbija Sarajeva i Željezničara, a sada je svoje mišljenje izrekao i legendarni fudbaler Sarajeva Slaviša Vukičević.

On se oglasio na svom Facebook profilu, a istakao je kako je Štilić nešto najbolje što se moglo desiti domaćem fudbalu, pošto je, prema njegovom mišljenju, pokazao da je on dotakao dno.

U subotu je to, prema Vukičeviću, izgledalo kao da je Messi stigao na Koševo.

“Malo o Štiliću!!!
Najbolje što se moglo desiti u bh. nogometu je slučaj “Štilić”,kao što je to bio i slucaj “Ahmetović”, da napokon ljubetilji nogometa prepoznaju sta nam, vam, rade BiH “stručnjaci” is NSBiH kao i oni neznalci što štampaju trenerske diplome i zbog kojih nam djeca nemaju nikakvu sportsku buducnost!!!
Naime, famozni Štilić, kojeg sam pratio kao klinca i sin je mog prijatelja i suparnika iz Želje i Slobode, koje izuzetno cijenim!!!
Dečko je imao dobru karijeru igrajući u trećerazrednim šampionatima i vratio se u Želju…, nespreman ušao u prvenstvo…ali njegov kvalitet, poslije 2-3 mjeseca treniranja sa Osimom, nam je dao impresiju protiv Sarajeva da je dosao Messi na Kosevo!!!
Čestitam Želji, Osimu, a bosanskom Messiju se zahvaljujem što je potvrdio da smo dotakli dno u bukvalnom smislu, u svim sportskim segmentima…”
, napisao je Vukičević.

Podsjećamo, Štilić je protiv Sarajeva postigao dva gola i asistirao.

SEMIR STILIC

KOMENTARI

Scsport.ba