Nakon što je objavljeno da je Zlatan Ibrahimović kupio švedski Hammarby, za Germanijak govorio je jedan od najboljih fudbalera ovog kluba, Darijan Bojanić.

Prema podacima Transfermarkta, Davor Blažević i Darijan Bojanić imaju hrvatsko državljanstvo, međutim istakao je da je to greška.

“Nisam Hrvat, podrijeklom sam iz BiH. Majka mi je Hrvatica, ali otac je iz BiH pa se ja deklariram kao Bosanac. Blažević također, neko je krivo unio naše podatke”, rekao je Bojanić za Germanijak, dodavši:

“Rodio sam se u Švedskoj i nikad nisam živio u BiH. Roditelji su ovdje od sredine 90-ih kad sam ja rođen. Pričamo kući na našem jeziku, zato ga i ja tako dobro govorim”.

Nakon toga govorio je o dolasku Ibrahimovića u klub.

“Zlatanov dolazak? Nemam nekih značajnijih komentara na to. Ne znam što bih uopće rekao. Ne znam je li loše ili dobro”, kazao je i dodao:

“Nije dolazio u klub, naši ljudi su išli u SAD. Sportski direktor Hammarbyja otputovao je prije nekoliko dana u Los Angeles i jutros pročitam kako nam je Ibra novi vlasnik. Što će to značiti za klub? Nisam siguran koliko je dobro što će se mješati u transfere ili ne znam što”.

Bojanić ima 24 godine i igra na poziciji veznog fudbalera, a u Hammarby je došao početkom godine iz Helsingborga. Ranije je još nastupao za Ostersund, Geteborg i Osters. Prošao je mlađe selekcije reprezentacije Švedske.

 

 

(scsport.ba)