Trener Slobode Milenko Bonšnjaković nakon meča protiv Zvijezde 09 komentarisao je suđenje na vrlo zanimljiv način, a stigao je odgovor i iz redova domaćina ovog meča.

Trener Slobode Milenko Bonšnjaković nakon meča protiv Zvijezde 09 komentarisao je suđenje na vrlo zanimljiv način, a stigao je odgovor i iz redova domaćina ovog meča.

Bošnjaković je rekao da je rezultat realan i zaslužen, ali i da je nezadovoljan pojedinim stvarima iz meča.

Tužan sam što se što se dešavaju neke druge stvari. Tužan sam što dobiješ neka obrazloženja od ljudi koji vode utakmicu, zašto se svira kraj u toj minuti ili sekundi. Ne smijem da pričam”, rekao je Bošnjaković nakon meča.

Odgovor iz Zvijezde 09 nije se dugo čekao, pošto je sportski direktor Jasmin Memišević poručio da se najmanje protivnici Zvijezde 09 mogu žaliti na suđenje.

“Sudija utakmice je postupio potpuno ispravno kada je svirao kraj utakmice i to pravila fudbalske igre jasno definišu, tako da ne vidim problem u tome. Pet minuta se igralo po isteku 90. minute. Kada je riječ o izjavi gospodina Bošnjakovića koga inače jako cijenim i famoznih sedam sekundi u toj izjavi, to vam je isto kao da ja sada izjavim kako bi nakon tog prekida kada je sviran kraj naša ekipa intervenirala i mi bi iz kontre zabili gol, ali eto sudija svirao kraj. Ma haj’te molim vas…“, rekao je Memišević i nastavio:

“FK Zvijezda 09 je najoštećeniji klub u ligi i ako se neko ima pravo da buni na odluke sudija onda je to sigurno naš klub… Mi smo svojom borbom i određenim potezima u okviru zakona uspjeli da se izborimo za koliko toliko ravnopravno suđenje na našim utakmicama a kada je riječ o današnjem suđenju možemo samo riječi pohvale uputiti ekipi sudijama na čelu s Danijelom Bojom na vrlo dobro obavljenom zadatku i suđenjem po pravilima fudbalske igre i možemo žaliti za tri boda kojima smo bili blizu, ali mi ne odustajemo i u igri je još puno bodova i utakmica. Imamo svoj plan i idemo dalje do opstanka u koji niko u našem klubu ne sumnja… To ćemo ostvariti igrom i bespoštednom borbom na terenu i uz fer, korektno i sportski suđenje, kao danas, te ne sumnjamo u ostvarenje našeg cilja.”

TABELA PREMIJER LIGE

KOMENTARI

Scsport.ba