Nakon stotinu rasprodanih izvedbi u regiji predstava ‘’Noć bogova’’, rađena po tekstu najizvođenijeg suvremenog hrvatskog autora Mire Gavrana, sinoć je napokon izvedena i u Domu kulture Jajce pred brojnom publikom.

Beogradski glumci Dejan Lutkić, Vojin Ćetković i Nebojša Ilić, glumački su trio snova koje pamtimo po njihovim grandioznim ulogama iz filmova i popularnih TV serija („Montevideo, Bog te video“, Vratiće se rode“, „Zona Zamfirova“ i druge),  kao i kazališnih predstava, ali rijetke su prilike da smo ih imali priliku vidjeti zajedno na kazališnoj sceni u istoj predstavi.

Ovaj Gavranov dinamičan komad priča je o ljubavi, prijateljstvu i vladavini punoj neočekivanih obrata, a može se posmatrati djelomično i kao politička.

Radnja predstave dešava se jedne večeri na desetogodišnjicu prijateljstva, kada se kralj Luj XIV, koga glumi Vojin Ćetković, dvorska luda (Lutkić) i pisac Molijer (Ilić) zajedno opijaju i sjećaju se uspomena na prohujala vremena. Usred veselja, kralj otkriva da je saznao da njih dvojica igraju farsu u kojoj ga ismijavaju, pa prisiljava svoje prijatelje da tu farsu odigraju samo za njega.

Ovu predstavu izvode od 2015. godine, te da je dobro prihvaćena kod publike jer je komunikativna i aktuelna.

 

 

(Jajce Online)