neum

Facebook grupa “Probudi se Neume” objavila je potresno pismo koje je stiglo na njihovu adresu. Naime, prema pismu jednog građanina, njegov devetogodišnji susjed spava u  starom autu ispred zgrade, budući da su ga roditelji izbacili iz stana. Institucije ne reagiraju, piše Hercegovina.info.

“Ustao sam se rano, izlazim iz stana dogovorio se s prijateljem da idem na kavu, u starom autu (koje je parkirano ispred stana) vidim malog susjeda kako spava. Zamislim se, što da sam ja u takvoj situaciji kao on. Ima 9 godina jako mlado da na ulici spava, roditelji mu nedaju u kuću. Stvarno žalosno”, navodi se u pismu.

Dodaje kako se to ne događa prvi put te kako je dolazilo i socijalno i policija, ali djecu nisu oduzeli.

“Nitko ništa, država ne reagira, grad ne reagira i naravno kada kažeš nekome o tome svi su žalosni, svi to znaju, policija je poduzimala nešto ali propalo je naravno. Otac koji svoje dijete veže lancem, udara šakama, modrice ima svuda, majka to sve gleda i ne reagira, bezbroj puta nose drva na vrhu zgrade, dao im je pletene vreće i dok on doma leži, njih trojica moraju nositi to”, stoji u pismu.

Naglašava se kako je to maltretiranje.

“Kad bih vam počeo pričati, trebalo bi mi 2 dana da ispričam cijelu priču. Kazu mali je lopov, ali kad taj isti dječak što ga neki zovu svakakvim imenima sjedne s tobom pričati kako živi stvarno je neugodno. Vjerujte mi od toga se naježiš. I pitam ja njega što ne ide doma, što spava tu u starom autu kada mu je doma bolje, on meni odgovara pognutom glavom  – mama i tata su me izbacili ne idem vec 2 dana u školu, torba mi je doma. Nisam jeo ništa od jučer. Sa suzom u oku otišao sam doma i dao mu sendvic da pojede i uveo ga u stan da se ugrije. Ljudi nije ovo samo priča nego govorim istinu zato molim da se podignemo i pokažemo svima da to ne dopuštamo, idemo nešto poduzeti kad nitko neće…”, stoji u potresnoj poruci.

Please follow and like us:
error

(Srednjabosna.com)