U okviru VI kola No1 lige mladih SBK/KSB u sportskoj dvorani u Jajcu ugostili smo selekcije ekipe KK “Bersellum” Turbe.

Prvi na parket su izašli kadeti, koji su odigrali jednu od furioznijih utakmica ove sezone. Dosta poena okarakterisalo je ovaj susret. Držali su naši momci prednost tokom cijelog susreta te uprkos pokušaju gostiju da se vrate u igru, ostali nesavladani. Dosta grešaka i sa jedne i sa druge strane, no sve u svemu odlična utakmica i košarkaška predstava naših kadeta.

Na kraju zaslužena pobjeda rezultatom 92:83. Istakli su se Bogić 43 poena, Imamović 12p, Krak 14p, Sadiković 12p, Baković 7p, Agić 2p, Durek 2p.

U drugom susretu dana, na teren su kročile pionirske selekcije. Izuzetno dominantija selekcija našeg kluba nametnula je svoj tempo od samog starta. Još jedna utakmica sa dosta poena naših košarkaša. Odlična igra u svakom pogledu te zasluženo slavlje rezultatom 95:42.

Najbolji su bili Baković 42p, Perak 17p, Hodžić 10p, Pačavar 8p, Hadžić 9p, Čano 5p,Julardžija Abdullah 2p, Mecavica 2p.

I na kraju dana snage su odmjerile selekcije mini basketa. Ovo je ujedno bila i priprema naših mladih košarkaša za sutrašnje učešće na turniru Basket4Kids. Iako se na samom početku nije tako činilo, naši dječaci su pružili dosta energičnu igru sa odličnim raspoloženjem. Elegantna timska igra kakva se rijetko viđa u ovom uzrastu, protezala se kroz sve četiri dionice te na kraju donijela pobjedu rezultatom 56:14.

Najbolji pojedinci bili su Mecavica Zejd 12p, Hodžić 11p, Jurić 6p, Julardžija Abdullah 6p, Turudić 6p, Šido 4p, Halilović 3p, Žužić Armin 2p, Petrović 2p,

Čestitke našim momcima na sjajnom rezultatu i odličnom zalaganju! Zahvaljujemo se gostima na fer i korektnom ponašanju.

(kkvodopad)

kkvodopad.com