Seksualni turizam je itekako važan na Tajlandu. Gotovo da nema ulice bez salona za masažu. Većina njih nudi i dodatke happyenda u vidu Handjoba, Blowjoba ili Boom Booma.

Obična tajlandska masaža sat vremena košta 300-400 bahta (30 THB = jedan dolar, odnosno 34 THB = jedan euro), a dodaci 700-800, 1.000, odnosno 1.500 bahta.

Usluge i cijene

Raspitivao sam se za cijene i usluge u najpoznatijim salonima masaža, blowjob i Go-Go barovima u Bangkoku i Patongu. U Bangkok Passion Massage imate na izbor desetak djevojaka, a pregovarate sa mama-san koja vodi posao.

Za sat vremena kompletnu uslugu potrebno je izdvojiti 2.200 THB, za 30 minuta erotsku masažu i handjob – 1.000 THB. Za dva sata soapy massage (all inclusive) u sobi sa džakuzijem plaća se 3.000 THB (dvije djevojke dva sata u ovoj usluzi koštaju 5.000 THB).

U GO-GO BARU PINK

Passion kontroliše više salona u istoj ulici. Nakon što sam mama-san rekao da ću se vratiti navečer, nešto je promrmljala, ali nije pravila probleme. Na izlazu iz ulice zamolio sam Kenana da me fotografiše tako da se iza mene vide svi saloni, nekoliko djevojaka je počelo vikati na nas, pa smo se zadali u bijeg.

Isti dan otišao sam u Blowjob bar Lolitas. Za mnom su krenule dvije djevojke obučene poput školarki sa mini kariranim suknjama i bijelim bluzama hvatajući me za ruku. Mama-san mi je rekla da trebam popiti piće sa djevojkom koju odaberem te da za blowjob trebam dati 800, a za seks 1.200 THB.

I njoj sam zahvalio i rekao da ću doći sutra kada bude veći izbor djevojaka, na šta je samo odmahnula rukom i kazala nešto djevojkama koje su se udaljile.

image
SALON ZA MASAŽU SA DODATNIM USLUGAMA

Ivan i Kenan za to vrijeme su nam naručili po pizzu i pivo u obližnjem baru. Pridružio sam im se. Ubrzo je stigao i neki Indijac koji je prodavao satove, sve same originale. Naravno, prvi sam nasjeo i nakon dužih pregovora kupio po cijeni samo za mene dva sata za 1.600 THB. Pet minuta kasnije došao je drugi Indijac i prodao Ivanu i meni po dva sata za ukupno 2.000 THB. I dok smo zadovoljno trljali ruke zbog dobrog pazara, pojavio se i treći Indijac sa satovima koji je Kenanu prodao dva sata istih marki kao naše za 500 THB.

Kada je u pitanju Patong na ostrvu Phuket, cijene masaža su nešto skuplje. Razlika nije toliko očita kod “normalnih” masaža nogu, leđa i cijelog tijela, već kod happyenda. Cijene idu od 1.000 THB pa naviše.

S obzirom na to da se najpoznatiji objekat na Phuketu koji nudi erotsku masažu i seks nalazi tik uz hotel u kojem smo odsjeli, otišao sam da vidim ponudu i raspitam se za cijene. Ljubazni domaćin poveo me do izloga u kojem je bilo tridesetak oskudno odjevenih djevojaka sa brojem na sebi. Kao na nekom izboru ljepote, samo što djevojke ne šetaju po sceni već sjede, mašu i šalju poljupce. Poslao sam i ja koju pusu njima, zahvalio ljubaznom domaćinu i rekao da ću se vratiti sutra.

U Go-Go barovima u koje sam ulazio na Bangla roadu, najpoznatijoj ulici u Patongu i ostrvu Phuket, saznao sam da se može odabrati djevojka koja može prihvatiti odlazak sa mušterijom (ali i nije obavezna) za 2.000-2.500 THB za short time do dva sata ili 3.000-5.000 za long time (cijela noć), uz plaćanje barfinea (naknada baru za odlazak djevojke). U dva navrata sam išao na Ping-Pong Show. Ne radi se o stonom tenisu, već o erotskom šouu.

Prvi put sam u Bangkoku otišao sa Kenanom i Ivanom. U poznatoj ulici Khao San ubijedio nas je neki vozač Tuk-Tuka (motor sa prikolicom, prepoznatljiv u Tajlandu) da odemo na šou i budemo u VIP-u za po 500 THB uz besplatan prevoz u oba smjera. Pokajali smo se već pri ulasku u Tuk-Tuk sa kojim je jurio po cesti preticavši automobile na način da je često ulijetao u makaze.

image
GO-GO BAR NA TAJLANDU

Stigli smo napokon do objekta u kojem se održavao Ping-Pong Show, a tamo nas je dočekao stariji muškarac i uveo do naših mjesta. Došla je konobarica tražeći da naručimo piće. Stiglo je desetak pića na tacni, a konobaricu su pratile djevojke koje su nas okružile i počele zahvaljivati što ih častimo. Kenan i Ivan su bolje prošli jer su sjeli do nekog para pa djevojke nisu mogle do njih. Ja sam bio red ispod sam.

Dvije polunage djevojke sjele su sa obje strane i počele me milovati po rukama i licu. U roku od deset minuta morao sam im naručiti po još dva pića da me popuste. Ona koja je bila sa moje lijeve strane, atraktivnija, zamolila me da nigdje ne idem, da će se vratiti za pet minuta nakon što izvede svoju tačku.

Show je počeo baš sa njom i njenom izvedbom izvlačeći metre i metre nekakve šarene trake iz svog polnog organa. U jednom momentu se okrenula prema meni i slala mi puse i poljupce sa bine. Nakon nje došla je druga “glumica” i počela ispaljivati strelice iz svog polnog organa gađavši balone. Predložio sam Ivanu i Kenanu da bježimo, što su oni i prihvatili. Razočarane djevojke pratile su nas do izlaznih vrata.

Drugi Ping-Pong Show bio je u Patongu u nekom objektu čiji je vlasnik Rus. Ovog puta sa mnom je bio samo Ivan i četiri prijateljice iz grupe. Zahvaljujući pravilnom rasporedu sjedenja, gdje su one zauzele pozicije, i lijevo i desno od nas, nismo imali problema sa konobaricama i glumicama. Nakon izlaska učesnica šoua, uslijedile su tačke sa hrčkom i ribicama. Izvođačica je prvo iz svog polnog organa izvadila živoga hrčka koji je jadnik teturao scenom neko vrijeme, a potom ga vratila na početnu poziciju. Ribice je “ispaljivala” iz vagine u neku kantu sa vodom. Nešto kasnije je demonstrirala krasopis polnim organom: stavila je crveni flomaster i napisala “Ping-Pong Show – I love you” na papiru.

Kasnije su se ukazale dvije djevojke koje su vodile ljubav te mladić koji je na svom penisu na scenu unio šest punih flaša po 1,5 litar vode. Ivan i ja smo se smijali dok su kolegice zanijemjele gledajući demonstraciju snage dotičnog glumca. Neko od asistenata unio je bubanj, a ovaj je penisom “odsvirao” pjesmu. Uglavnom, ovaj drugi šou bio je pozorišna predstava za prvi.

Jedne noći Kenan i Ivan su, kako bi me zadržali u Bangla roadu dok odu pojesti donere za večeru, uplatili radnici u salonu za masažu (obični salon, bez dodataka) sat i po usluga. Iskoristio sam ih mudro. Četrdeset minuta sam bio na masaži nogu, potom pola sata na pedikuri, da bih završio na masaži leđa, vrata i glave.

Na vrata su ušle u jednom momentu dvije otmjene Indijke. Jedna od dvadesetak godina sa dugom kosom, a druga desetak godina starija, kratko ošišana sa bisernom ogrlicom i nekoliko bisernih narukvica. Mlađa je zatražila da joj ugrade ljubičastu ekstenziju u kosu, a druga je zamolila da to učine brzo jer ih očekuje let za dva sata. Nakon pola sata rada na uljepšavanju mlađe djevojke, počela je na engleskom da “ruži” sve u radnji.

– Znate li ko sam ja? Ne prepoznajete me, je li. Ja sam poznata bolivudska glumica. Ovo što ste mi uradili nije kako sam željela. Znam najpoznatijeg režisera u Bolivudu, kod njega stalno snimam, ubijediću ga da nikad ne dođe ovdje na Phuket, da vas sve ako treba uništi, vikala je nervozna lijepa Indijka.

image
DAN NAKON DERNEKA

U jednom momentu se okrenula prema meni kojem su masirali noge i upitala me kako se osjećam ovdje i jesu li odvratni i prema meni. Odgovorio sam da mi masaža nogu koju obavlja umjetnica sa Phuketa zasigurno prija više negoli seks sa nekom svjetski poznatom frustriranom osobom. Ušutjela je u momentu, a mene su okružile zaposlenice uglednog salona za masažu i počele mi zahvaljivati.

Nešto kasnije u salon su ušli Kenan i Ivan i naručili masažu nogu od pola sata. Kada smo krenuli prema hotelu, iz salona je istrčala Paty, djevojka koja me masirala, rekla da ona stanuje u našem susjedstvu, da će nas otpratiti, a mene neće pustiti dok joj ne poklonim sportsku majicu (dres Čelika) koju sam nosio na sebi za uspomenu. I tako, vratio sam se u hotel u potkošulji, prethodno prošetavši čuvenom ulicom punom noćnih barova i disko-klubova.

Kakvi su Bosanci, pokazuje i to što smo Kenan i ja zakupili dio Pinka, jednog od najpoznatijih Go-Go barova na Bangla roadu i obukli nekoliko egzotičnih plesačica u dresove zeničkog Čelika i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine koje su potom plesale oko šipki na šanku. Ne samo da su oduševljeni bili članovi naše skupine za koju je Ivana rekla da je zasigurno najluđa koju je vodila ikad kao turistički vodič već i gosti objekta i prolaznici.

Štikla broj 42

Na Tajlandu postoji izreka da se treba čuvati žena visokih preko 170 cm koje nose štikle broj 42 i veće. Radi se o ladyboyevima, muškarcima koji se oblače i izgledaju kao žene. Na Tajlandu je pomenuti termin nadimak za transrodne žene.

U ogromnom centru za videoigre u Patongu, Kenan je otišao do WC-a. Muškog naravno. Iza njega je ušla djevojka duge crne kose dimenzija 90-60-90, stala pored njega i počela vršiti malu nuždu stojećki na susjednom pisoaru. Zbunjen je došao do Ivana i mene i ispričao nam šta mu se dogodilo.

image
ULICA U KOJOJ JE PASSION MASSAGE

Tajland je jedina zemlja na svijetu koja u pojedinim objektima ima četiri vrste WC-a, za invalide, za muškarce, za žene i za ladyboyeve. U igraonici su bili samo muški i ženski.

U jednoj ulici blizu Patong Beacha bio je salon za masažu ispred kojeg je stajao veliki akvarij sa ribicama koje jedu mrtvu kožu sa tabana. S obzirom na to da su mi ranije preporučili da oprobam tu vrstu masaže, nagovorio sam Ivana i Kenana da zajedno odemo. Za 15 minuta masaže ribicama naplatili su nam po 100 THB. U jednom momentu u prostoriju je ušla prelijepa žena nešto viša od mene. Primijetila je da je gledam, vratila se do mene i sa smiješkom krupnim muškim glasom me zamolila da ne obučem slučajno njene štikle umjesto svojih patika. Štikle su bile broj 42, baš kao i moje patike.

Dva dana kasnije sreo sam je u Bangla roadu zajedno sa dvije kolegice obučene u atraktivne haljine sa tablom na kojoj je pisalo Fotografisanje 100 THB. Prišao sam im sa smiješkom, pružio novac, a ona me prepoznala i rekla da ćemo napraviti pravi photo session. I, zaista, fotkali smo se barem pet minuta. U jednom momentu mi je uzela ruku, stavila na svoje grudi i poljubila u obraz. Tako sam doživio da me poljubi najljepši ladyboy cijelog Phuketa.

 

 

(oslobodjenje.ba)