U KSC Bugojno danas su odigrana tri susreta V kola No1 Lige mladih SBK/KSB između domaćina KK “Iskra” Bugojno i KK “Vodopad”.

Prvi su se sastali najmlađi košarkaši. Dominacija naših dječaka nije dolazila u pitanje u ovom susretu. Odlična, sasvim zrela košarkaška predstava od samog početka. Bez izrazitih problema u nastavku, ostavrena je pobjeda rezultatom 34:65.

U našem timu su se istakli Abdullah Julardžija 17p, Jurić 13p, Armin Žužić 12p, Hodžić 6p, Poričanin 6p, Halilović 4p, Dunin 4p, Mecavica 2p.

Drugu utakmicu su odigrali pioniri. Ponovo sjajno izdanje naše ekipe, praćeno odličnom timskom atmosferom. Na krilima sjajnog i raspoloženog Doriana Bakovića, te marljivim zalaganjem ostatka ekipe, slavljen je trijumf rezultatom 41:55.

Najbolji pojedinci bili su Baković 31p, Čano 12p, Perak 8p, Hodžić 2p, Hadžić 2p.

U trećem susretu gledali smo i najuzbudljiviji susret gdje su glavnu ulogu imale kadetske selekcije. Nimalo jednostavan zadatak niti za jedne niti za druge, no odlučnost i želja za pobjedom se mogla itekako osjetiti. Ipak, nešto bolju predstavu pružila je domaća selekcija, iako su naši momci sustizali rezultatski zaostatak u par navrata, nije bilo dovoljno za potpuni preokret. Na kraju pobjeda “Iskre” rezultatom 53:49.

Našu ekipu su predvodili Lučić 19p, Imamović 11p, Baković 8p, Glamočić 7p, Krak 4p.

Zahvaljujemo se domaćinima na gostoprimstvu, fer i korektnom ponašanju te čestitke na pobjedi. Također čestitke našim selekcijama na odličnoj igri i ostvarenim pobjedama. IDEMO DALJE!

(kkvodopad)

kkvodopad.com