Međunarodna etno-progresivna jazz grupa „Dwiki Dharmawan World Peace Band” koju predvodi Dwiki Dharmawan, indonezijska muzička legenda, pijanist, klavijaturist, aranžer i kompozitor, koji je svirao širom svijeta. Mnogo puta je svirao u našoj zemlji, u Sarajevu i Mostaru, a sada je došlo i vrijeme za Jajce.
Osim njega band čine Boris Savodelli, Kamal Musallm te Asaf Sirkis. Ovo je prvi puta da ova četvorica vrhunskih muzičaraa sviraju u ovom sastavu. U Jajce dolaze predvođeni rođenim Jajčaninom Leonardom Pavkovićem, vlasnikom izdavačke kuće MoonJune Records, menadžerom i organizatorom koncerata u preko 80 država svijeta.

Koncert će se održati u četvrtak, 7. novembra u Domu kulture Jajce, s početkom 19.30 sati. Ovo će biti Leonardov prva posjeta rodnom Jajcu nakon više od 30 godina.
Nakon koncerta u Jajcu, ovaj muzički sastav koji predstavlja raznolikosti međunarodne muzičke scene nastupit će i na Jazz Fest Sarajevo.

Najbolji izdavač

MoonJune je kao projekt nekonvencionalnog entuzijasta Leonarda Pavkovića u početku bila internetska stranica posvećena Pavkovićevom omiljenom engleskom inovativnom jazz-rock bendu Soft Machine s tzv. kanterburijske scene, da bi se 2001., nakon što je upoznao saksofonista Soft Machinea Eltona Deana, rodila ideja pokretanja istoimene izdavačke kuće.
Ime izdavačke kuće zapravo potječe od epske kompozicije „Moon in June“ s trećeg albuma Soft Machine „Third“.

Ovaj Jajčanin jedan od najboljih nezavisnih diskografskih izdavača u Americi.

 

 

(Jajce Online)