Na parketu Gradske sportske dvorane u Jajcu danas su odigrane četiri utakmice IV. kola No1 lige mladih SBK/KSB između našeg “Vodopada” i premijerligaša KK “Promo” Donji Vakuf.

Prvi su na teren kročili juniori ove dvije ekipe. Susret je bolje otvorila gostujuća ekipa koja je već na poluvremenu imala prednost od 10 poena razlike. Naši se momci nisu predavali te u par navrata sustizali prednost gostiju. Ipak, rezultat se prelomio u 3/4 u korist ekipe iz Donjeg Vakufa koje je na kraju zasluženo slavila rezultatom 38:59. Dosta grešaka i neiskorištenih prilika za naš tim.

Najbolju predstavu su pružili Sivonjić 17p, Perak 12p, Lučić 5p, Krak 4p, Imamović 2p.

U drugoj utakmici snage su odmjerile kadetske selekcije. Naši momci su sjajno i energično ušli u sami susret sa samo 7 primljenih poena u prvoj četvrtini. Dominacija se nastavila i u drugoj dionici; pružala je ekipa “Proma” dobar otpor no nisu se naši momci dali savladati. Snažna odbrana, odlična realizacija u napadu sačuvale su prednost naše ekipe i omogućile zasluženo slavlje rezultatom 66:56.

U našoj ekipi su zablistali sjajni Bogić Marin sa 30p, Lučić 15p, Imamović 10p, Sadiković 5p, Krak 5p, Baković 1p.

Zatim je uslijedio, slobodno možemo reći i najuzbudljiviji susret dana. Fantastičnu i neizvjesnu košarkašku predstavu pružile su nam pionirske selekcije. Utakmicu su bolje otvorili naši dečki ostvarivši prednost od 11 poena razlike. Ipak, uslijedio je nalet gostujuće ekipe koja se upsjela oporaviti te u jednom trenutku preokrenuti rezultat u svoju korist. No onda je uslijedila sjajna igra naših košarkaša; iako su obje ekipe pokazale sjajnu borbenost, veća želja za pobjedom je presudila – energija je bila na odličnom nivou a naši dječaci su to znali iskoristiti. Na kraju pobjeda naše ekipe rezultatom 57:52.

Istakli su se sjajni Baković Dorian sa 31p, Hadžić 14p, Čano 6p, Perak 4p, Pačavar 2p.

I posljednju utakmicu dana odigrale su mini basket selekcije. Nakon dramatičnih i uzbudljivih susreta, ova utakmica je imala nešto mirniji tok. Naši dječaci su pokazali odličnu timsku igru, koja se protezala kroz cijeli susret. S druge strane odlična je bila i selekcija ekipe “Promo” no danas su bolju igru pružili naši mladi košarkaši. Lijep protok lopte, snažna odbrana i odličan napad rezultirali su pobjedom rezultatom 40:32.

Najbolji su bili Žužić Alem 6p, Hodžić 9p, Jurić 7p, Julardžija Abdullah 3p, Turudić 2p..

Zahvaljujemo se gostima na fer i korektnom ponašanju te čestitke na ostvarenoj pobjedi.
Također čestitke našim košarkašima na ostvarenim pobjedama te pohvale na današnju igru. IDEMO DALJE!

(kkvodopad)

kkvodopad.com