Grupa entuzijasta aprilu ove godine su pokrenuli inicijativu za osnivanje Streljačkog kluba “Jajce”, a nakon toga je održana i Izborna skupština. Za predsjednika kluba izabran je Osman Mešinović te ostala upravna tijela ovog sportskog kolektiva.

Polazeći od činjenice da ne mogu svi biti vrsni fudbaleri, odbojkaši, košarkaši, karataši itd. navedena grupa je odlučila da se pokrene ova inicijativa. Nakon registracije i ostale zakonske procedure, došao je na red i upis članova starijih od 11 godina.

-Klub vrši upis dječaka i djevojčica kao i onih starijih u školu streljaštva u kategoriji zračna puška. Svi zainteresirani mogu to obaviti već sutra od 16 do 18 sati u prostorijama Auto škole “Respekt” čije se prostorije nalaze u Gradskoj dvorani Jajce, rekao je Mešinović.

Ciljevi formiranje jednog ovakvog kluba na području općine Jajce su da se okupe mladi i da im se prezentuje streljaštvo kao sportska vještina koja zahtijeva punu psiho-fizičku stabilnost ličnosti, te da se mlađim naraštajima omogući aktivno učešće na takmičenjima iz ove, olimpijske discipline, na svim državnim nivoima.

Pozivaju se svi zainteresirani, bez obzira na spol i godine da se priključe radu kluba i daju svoj puni doprinos popularizaciji streljaštva na području općine Jajce.

 

 

(Jajce Online)