Međunarodna etno-progresivna jazz grupa “Dwiki Dharmawan World Peace Band” koju predvodi Dwiki Dharmawan, indonezijska muzička legenda, pijanist, klavijaturist, aranžer i kompozitor, koji je svirao širom svijeta. Svraćao je i u našu Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo i Mostar, sada je došlo i vrijeme za Jajce!

Osim njega band čine Boris Savodelli, Kamal Musallm te Asaf Sirkis.

Ovo je prvi puta da ova četvorica vrhunskih glazbenika sviraju u ovom sastavu. U Jajce dolaze predvođeni rođenim Jajčaninom Leonardom Pavkovićem, vlasnikom izdavačke kuće MoonJune Records, menadžerom i organizatorom koncerata u preko 80 država svijeta.

Koncert će se održati 7. novembra u Domu kulture Jajce, s početkom 19.30 sati. Ulaznice za koncert po cijeni od 5 KM mogu se kupiti u prostorijama Doma kulture.

Ovo će biti Leonardov prva posjeta rodnom Jajcu nakon više od 30 godina.

MoonJune je kao projekt nekonvencionalnog entuzijasta Leonarda Pavkovića u početku bila internetska stranica posvećena Pavkovićevom omiljenom engleskom inovativnom jazz-rock bendu Soft Machine s tzv. kanterburijske scene, da bi se 2001., nakon što je upoznao saksofonista Soft Machinea Eltona Deana, rodila ideja pokretanja istoimene izdavačke kuće. Ime izdavačke kuće zapravo potječe od epske kompozicije „Moon in June“ s trećeg albuma Soft Machine „Third“.

Leonardo Pavković je rođen 1962. godine u Jajcu, gradiću u srednjoj Bosni gdje je proveo djetinjstvo. Ljubav prema muzici započela je od srednje škole s klasičnim rock velikanima poput Black Sabbatha, Deep Purplea, The Doorsa, Led Zeppelina i Pink Floyda. Nakon kratkog boravka u Beogradu i bitnog poznanstva s dvanaest godina starijim kolekcionarom ploča kojemu je pomogao katalogizirati kolekciju od više od 3.000 LP-ova te se pri tome dublje upoznao s progresivnim rockom, fusionom i jazzom, seli se 1983. godine u Italiju.

Studira na Sveučilištu u Bariju gdje je diplomirao portugalski jezik i književnost te brazilsku književnost.

Proveo je više od pola godine u Angoli i São Tomé and Príncipeu između 1988. i 1989. radeći na mogućem magistarskom radu vezanom za afro-portugalsku povijest i književnost. Iako je mogao imati sveučilišnu karijeru, odlučio se ipak otputovati u SAD i ostvariti si veliku želju da živi u New Yorku.

Prije nego što je 1990. godine i ostvario želju preselivši se u New York, radio je kao prevoditelj književnih i znanstvenih djela te izdao dvije knjige poezije. U New Yorku od 1991. radi s brazilskim dizajnerom i fotografom Fernandom Natalicijem u njegovoj kultnoj tvrtki Studio T koja se bavila grafičkim dizajnom.

Osim što vodi izdavačku kuću MoonJune Records, osnovao je 2010. godine zajedno s veteranom glazbene industrije Derek Shulmanom tvrtku 2 PLUS Music & Entertainment.

 

 

(Jajce Online)