Dinamo je pobjedom protiv Gorice 4:2 preuzeo vrh tabele Hrvatske nogometne lige (HNL), ali je u završnici susreta ostao bez Dine Perića.

Dinamo je pobjedom protiv Gorice 4:2 preuzeo vrh tabele Hrvatske nogometne lige (HNL), ali je u završnici susreta ostao bez Dine Perića.

Hrvatski reprezentativac je u 90. minuti dobio žuti karton nakon prekršaja nad Cherifom Ndiayeom.

“Smiješno da se ovo sudi kao drugi žuti karton”, rekao je nakon utakmice Perić koji će zbog toga propustiti derbi s Osijekom u sljedećem kolu.

Nenad Bjelica, trener Dinama, poslije susreta požalio se na suđenje.

“Tu sam 17 mjeseci i nisam komentirao suđenje nikad. Ne planiram ni sada, ne mogu ništa promijeniti. Eto, sve će se vidjeti na snimci”, rekao je Bjelica i nastavio o sucima.

“Mi nećemo plakati, radimo svoj posao i pokušavamo biti bolji od protivnika. Mojim igračima je zabranjeno žaliti se na suđenje. Ja im moram biti primjer. Svi plaču, dižu se, mijenja se kriterij suđenja. Mi nećemo plakati, a gospoda nek rade svoj posao. Pomoćnik je sudio prekršaj, nije glavni, ali prevario ga je igrač Gorice. Ja sam ljut na četvrtog suca, on je to vidio, ali nije reagirao. Zašto imamo četvrtog suca? Da prijavljuje tko je što rekao? Perić je ranije zaslužio karton. Međutim, nije ovo jedina situacija. Kod prvog gola simulirali su za prekršaj, kod drugog kažu da je ruka… Bit ćemo iznad svega toga i na kraju biti na vrhu.”

Suđenjem u HNL-u su mnogi nezadovoljni.

“Što se mijenja? Ništa. Ovdje se priča 20 godina o suđenju i ništa se ne mijenja. Ni u Europi ne pričam o sucima, a bilo je kardinalnih grešaka.”

HNL

KOMENTARI

Scsport.ba