Profesor Bruno Kajić rodio se u Jajcu, 16. ožujka/marta 1944. godine, od oca Ante i majke Danice. Umro je nakon kraće bolesti u Jajcu dana 17. listopada 2009. godine, u 65. godini života. Sahranjen je 19. listopada na gradskom groblju u Jajcu.
Svoje djetinjstvo, osmogodišnju školu i Gimnaziju završio je u rodnom gradu. Potom, 1968. godine, završava studij matematike na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu. Po završenom studiju vraća se u rodni grad gdje se zapošljava kao profesor matematike u Gimnaziji. Skoro čitav radni vijek provodi kao profesor u školi u Jacu iz koje su mnoge generacije učenika izašle na pravi put, te postale priznate i ugledne fakultetski obrazovane osobe, kako u našem gradu tako i šire.
 
Iako je po vokaciji bio profesor matematike, zanimale su ga i druge oblasti. Između ostalog zalagao se za zaštitu prirode, svirao klarinet u gradskoj vatrogasnoj glazbi, bio je poznati pčelar, uzgajao voće i povrće i znao latinske nazive za sve biljke u okruženju.
 
Prvi je u Jajcu zasadio ginko (japanska lijeska) i drugo egzotično, u Jajcu nepoznato, bilje. Na njegovom imanju uspjevalo je između ostalog grožđe, smokve, lubenice i druge mediteranske biljke.
 
Volio je svoj rodni grad Jajce, dobro je poznavao povijest grada, a nisu mu bili strani ni mnogi zanati i vještine, koje je koristio pomagajući prijateljima i poznanicima . Pored svih aktivnosti bio je istinski obiteljski čovjek.
Sa suprugom Hedvigom na pravi put izveo je svoja dva sina: starijeg Krešimira, koji je danas također obiteljski čovjek, nastavnik, a uz to i vrstan rukometaš; mlađeg Domagoja, koji je magistar za njemački jezik i južnoslavenske jezike, profesor matematike i obiteljski čovjek. Njegovi sinovi, snahe i unučad su mu mnogo zahvalni za sve što je učinio za njih tijekom svoga života.
 
Padom grada Jajca u proteklom ratu, odlazi u izbjeglištvo u Zagreb, gdje radi kao profesor na ugostiteljlsko-turističkoj školi. Ljubav prema rodnom gradu bila je jača, te se odmah po oslobođenju vraća u rodni grad.
 
Profesor Bruno Kajić bio je angažiran i u Mjesnoj zajednici Pijavice gdje je pokrenuo mnoge akcije na poboljšanju uvjeta života ove sredine. Kao općinski vijećnik, mandata 2004/2008, aktivno je sudjelovao u svim važnim raspravama i dao svoj doprinos u rješavanju problema bitnih za cjelokupnu zajednicu.
 
Svoj radni vijek završava umirovljavanjem u Jajcu, 31.kolovoza 2009. godine, no prerana smrt spriječila ga je da u mirovini sa obitelji provede ostatak života. Kao profesora, učenici ga pamte sa velikim poštovanjem. Autoritet profesora Kajića sadržio je istovremeno strahopoštovanje ali i neskrivene simpatije, zbog profesorovog smisla za humor. Od samog učenika je zavisilo koju profesorovu karakteristiku više doživljava.
 
Kao predavač, profesor je zračio ogromnim znanjem. Povišeni ton nije bila karakteristika profesora Kajića.Privatno – kao čovjek, komšija – susjed, bio je neposredan, jednostavan.
 
Svojstveno velikim ljudima, svoje znanje nije skrivao.
 
(Jajce Online/Jajce grad-muzej/foto: Tvrtko Zrile)