Jedna od finalistica izbora za Miss BIH za 2019. godinu je i Anesa Škiljan (17) koja pohađa četvrti razred ekonomske škole „Nikola Šop“ u Jajcu.

Sasvim slučajno je otišla na kantonalni izbor za Miss, a takmičenje koje se održalo u Donjem Vakufu.

-Na poziv jedne modne Agencije otišla sam u Donji Vakuf, gdje nam je rečeno da se održava večer mode. Saznali smo nešto kasnije da se ustvari radi o izboru za Miss SBK-a. To večer sam ponijela laskavu titulu Miss fotogeničnosti. Nakon toga uslijedio je poziv za Tuzlu gdje se održao izbor za Miss FBiH, našla sam se među četrnaest djevojaka koje su se plasirale u finalno takmičenje izbora za Miss BiH. Uslijedile su pripreme u Biogradu, a kasnije u Sarajevu, priča nam Anesa Škiljan za Jajce Online.

Za završnicu takmičenja uložilo se dosta trud ai napora, ali kako kaže Anesa sve se na kraju isplatilo, pored iskustva stvorila su se i nova prijateljstva.

-Bilo je dosta naporno, svaki dan je bio ispunjen obavezama, ali naravno neka želja i volja mi je dala snagu da izdržim. Upoznala sam djevojke iz drugih gradova BiH. Sklopljena su poznanstva a i prijateljstva koja će se nastaviti i nakon ovoga, kazala je ona.

Veliku podršku pored porodice je imala od prijatelja,a njena najveća podrška je bio brat Ajdin. Iako je imala najveći broj glasova za Miss interneta, ona se nije okitila tom titulom.

-Od samog izbora nisam očekivala puno, s obzirom na to da sam još uvijek maloljetna to mi naravno nije išlo u prilog. Kako nisam očekivala tako nisam ni razočarana. Naravno cijelo ovo vrijeme imala sam podršku porodice i prijatelja, što se dalo primijetiti da su sve moje slike na internet stranicama agencije izbora za Miss imale najviše lajkova, a i pozitivnih komentara. Ono što me najviše raduje jeste da nisam doživjela nikakve loše i negativne komentare kao i neugodnosti i neprijatnosti. A o tome kako su se zbrajali glasovi (lajkovi) ću neki drugi put. Moja najveća podrška kao i najvažnija osoba u mom životu je moj brat Ajdin, kaže ona.

Anesa sa roditeljima Amrom i Samirom

Iako ima veliki broj ponuda od bh. modnih agencija, ali i onih inostranih, ona će prije svega staviti svoj životni fokus na školovanje.

-Ipak kao finalistica izbora za Miss BiH dobila sam nekoliko ponuda od modnih agencija kako iz BIH tako i inostranstva. Odluku koju ću ponudi prihvatiti donijet ću u dogovoru sa svojim roditeljima. Kao što je već poznato da sam učenica četvrtog razreda ekonomske škole prioritet mi je da završim srednju školu, nakon čega planiram upisati ekonomski fakultet. Tako da ću prilikom odabira agencije za koju ću raditi prioritet dati onoj koja neće zahtijevati veliko odsustvo iz škole, kazala je.

Tokom priprema družila se i sa našom sugrađankom Ivanom Ladan, koja je ponijela laskavu titulu najljepšse djevojke u našoj zemlji.

-Ovom prilikom se želim zahvaliti direktoru srednje škole „Nikola Šop“ i mojim profesorima na susretljivosti kada su u pitanju moja odsustvovanja iz škole, ali njihovu susretljivost ne želim iskorištavati. Jer modeling doživljavam kao hobi, a ne kao budući posao. Svakako ovim putem ću našoj misici Ivani Ladan s kojom sam se družila tokom priprema, iako dolazimo iz istog grada nismo se do tada poznavale poželjeti puno sreće u Londonu sa željom da u naš grad donese i svjetsku krunu. Od srca se zahvaljujem svima koji su bili uz mene, a posebno mojoj maloj raji, članovima KUD “Stari grad Jajce“ s kojima se družim i radim kroz folklor u Jajcu i Vincu, rekla je Anesa Škiljan za kraj našeg razgovora.

 

 

(Jajce Online)