U prostorijama Osnovne škole „Braća Jezerčić” u Divičanima održano je treća po redu takmičenja u čitanju za učenike osnovnih škola s prostora jajačke općine.

Takmičenja je održano u okviru manifestacije ” Šopovi dani na Plivi ” koju organizira HKD Napredak iz Jajca.

Najbolji čitači svojih škola bili su podijeljeni u dvije grupe. Prvu grupu činili su učenici od IV do VI razreda, a drugu takmičarsku grupu učenici od VII do IX razreda.

Od dvanaest učenika prve kategorije odabrana su tri učenika koja su bila podjednako dobra te su im dodjeljene prigodne nagrade. Najbolja iz prve bila jw Ana Papić (OŠ „13. rijan“), druga je Barbara Kalinić (OŠ „13 rujan“) i treća Amna Halaba (OŠ „Berta Kučara“).

U drugoj kategoriji također je učestvovalo dvanaest učenika, a najbolja je bila Ajna Prokošak (OŠ „Berta Kučara“) odmah iza nje slijedi Emela Husić (OŠ „Berta Kučara“), dok su treće mjesto podijelile Marija Bagarić (OŠ „Braća Jezerčić“) i Amna Kasum (OŠ „Berta Kučara“).

-Ovim putem zahvaljujemo svim učenicima na sudjelovanju a posebno nastavnicima i učiteljicama koji su spremali učenike za natjecanje – navode iz HKD „Napredak“ podružnice Jajce.

Prateći program su spremili učenici zajedno s nastavnicima te uz glumu, recitacije i pjesmu predstavili svoju školu. Svi takmičari su imali i slatku zakusku.

 

 

(Jajce Online)