U okviru redovnih aktivnosti načelnik Općine Jajce Edin Hozan ovih dana posjetio je jajačke osnovne škole i školarcima, a posebno đacima prvacima, uručio prigodne poklone i poželio mnogo uspjeha u novoj školskoj godini.

Najmlađi školarci počastili su načelnika Hozana prvim recitacijama i pjesmicama i s mnogo znatiželje i radosti pričali su o svojoj školi, svom gradu, crtežima i zadaći.

Uz želje za mnogo dobrih ocjena Hozan je obradovao školarce prigodnim poklonima, a Općina Jajce pripremila je i ove godine prvačićima paket školskog pribora za kolektivni rad s učiteljicama i učiteljima u učionici.

Ove godine štampala su i  prigodne sveske s motivima spomenika grada Jajca i prigodnim tekstom i informacijama o gradu. Svesku koja nosi poruku „Volimo svoj grad i svoju domovinu“ dobili su svi osnovci grada Jajca.

U ovoj školskoj godini, na području općine Jajce, u četiri osnovne škole, OŠ „Berta Kučera“, OŠ „13. rujan“, OŠ „Jajce“ Kruščica i OŠ „Braća Jezerčić“ upisano je ukupno 1895 učenika, od toga u prve razrede devetogodišnjeg obrazovanja upisana su 174  prvačića.

Općina Jajce je također obezbijedila školski pribor za djecu čiji roditelji nisu bili u mogućnosti isti kupiti, a obratili su se Općini Jajce za pomoć.

 

 

(opcina jajce)