Danas je, na inicijativu dr. Stipana Jezerčića, vd. ravnatelja opće bolnice u Jajcu održan sastanak s inicijativnim odborom za gradnju doma za starije osobe, kojeg je predvodila Hedviga Kajić, predsjednica Udruženje/Udruga penzionera/umirovljenika općine Jajce.

Nakon što je predsjednica Hedviga Kajić prisutne upoznala s višegodišnjim aktivnostima na gradnji doma za starije osobe na mjestu nekadašnje stare bolnice, Medicinskog centra „Nemanja Vlatković“ i podršci OV Jajce za ostvarivanje ove ideje, dr.Jezerčić je pohvalio ovu ideju i naglasio da je u prošlom mjesecu ove godine Skupština SBK dala suglasnost na statute pet bolnica u Travniku, Bugojnu i Jajcu, čime je Kanton SBK/KSB, nakon 20 godina, preuzeo osnivačka prava nad javnim zdravstvenim ustanovama, pa bi navedeni inicijativu trebalo usuglašavati i realizirati s Općom bolnicom Jajce, odnosno sa SBK-a.

Dr. Stipan Jezerčić je upoznao je prisutne s idejom da se u navedenom objektu otvori i Odjel palijativne njege, što je kompatibilno s domom za starije osobe. Bolnica bi mogla pružati zdravstvenu zaštitu korisnicima Doma, mogla bi biti zajednička kuhinja, vešeraj, grijanje i druge potrebne službe.

Predložio je da Opća bolnica bude nositelj projekta uz pomoć i suradnju Općine Jajce te Udruge penzionera/umirovljenika općine Jajce, a prijedlog je jednoglasno prihvaćen.

 

 

(Izvor: Tvrtko Zrile)