Danas se obilježava Svjetski dan učitelja i Međunarodni dan djeteta. Tim povodom načelnik Općine Jajce Edin Hozan svim učiteljima, nastavnicima, profesorima i odgajateljima i djeci Jajca uputio je čestitku u kojoj se kaže:

Dragi učitelji, učiteljice, poštovani nastavnici, nastavnice, profesori, profesorice, poštovani odgajatelji, 
 
U ime Općine Jajce i u svoje lično ime čestitam Vam Svjetski dan učitelja i upućujem zahvalnost na trudu i strpljenju koje nesebično ulažete kako bi djeca našeg grada, usvajajući nova znanja, gradili sretnu budućnost i postali stručnjaci  i cijenjeni ljudi. Ponosni smo na Vašu plemenitu, ali i odgovornu profesiju. Hvala vam za sve što činite da našim školarcima škola bude mjesto učenja i radosti, a našim najmlađim Jajčanima vrtić slatki početak predškolskog obrazovanja. 
Zahvaljujem vam se na svim postignutim rezultatima u dosadašnjem radu sa djecom, uz želju da i dalje stručno i sa ljubavlju obavljate svoj posao učitelja. Još jednom čestitam vam vaš dan i želim Vam mnogo uspjeha i u ovoj školskoj godini. 
Koristim ovu priliku da nas sve podsjetim i na obilježavanje 5. oktobra kao još jedanog važanog datuma: Međunarodnog dana djeteta. Djeca su naš poseban dar i trebaju našu podršku dok rastu. Zato danas djeci općine Jajce čestitam Međunarodni dan djeteta, a svim učiteljima čestitam Svjetski dan učitelja.
                                        Načelnik Općine Jajce
                                                  Edin Hozan