Na inicijativu potpredsjednika SDP BiH Vojina Mijatovića, potpredsjednika Glavnog odbora SDP BiH Dositeja Perića, člana predsjedništva SDP BiH Saše Grbića i predsjednika regionalnog odbora SDP BiH Banja Luka Bojana Kostića održana je vanredna sjednica Gradske organizacije SDP BiH Banja Luka.

Na inicijativu potpredsjednika SDP BiH Vojina Mijatovića, potpredsjednika Glavnog odbora SDP BiH Dositeja Perića, člana predsjedništva SDP BiH Saše Grbića i predsjednika regionalnog odbora SDP BiH Banja Luka Bojana Kostića održana je vanredna sjednica Gradske organizacije SDP BiH Banja Luka.

Sjednici su prisustvovali svi članovi gradske organizacije, a njom je predsjedavao Aleksandar Došenović, predsjednik gradske organizacije SDP BiH Banja Luka.

Sjednica je počela u 18 sati te su nakon izvještaja potpredsjednika SDP BiH, a u vezi sa sjednicom Predsjedništva SDP BiH koja je jučer održana u Gradačcu, kao i diskusije na istu temu, jednoglasno su donijeti sljedeći zaključci:

1. Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka, daje punu podršku stavovima koje su na sjednici Predsjedništva SDP BiH održanoj u Gradačcu 1.10.2019. godine prezentovali, Vojin Mijatović, Dositej Perić, Saša Grbić i Bojan Kostić.

2. Gradska organizacija SDP BiH, daje punu podršku radu predsjednika SDP BiH Nerminu Nikšiću, na isti način i u istoj mjeri kako smo to pokazali na unutar stranačkim izborima kada je Nermin Nikšić izabrana za predsjednika SDP BiH.

3. Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka, poziva Damira Mašića predsjednika KO SDP BiH Sarajevo, da podnese neopozivu ostavku na poziciju zbog propusta kojim je nanesena velika šteta ideji SDP BiH, a u vezi sa imenovanjem Envera Zornića, i time pokaže da je SDP BiH spreman da preuzme odgovornost i za sopstvene greške kao što smo spremni da preuzmemo odgovornost da vodimo državu Bosnu i Hercegovinu. Uvjereni smo da će se naš drug Damir Mašić ponijeti odgovorno u ovom slučaju i pokazati da su odgovornost i čast daleko iznad partijskih funkcija, i da nas upravo to razlikuje od onih koji već 24 godine uništavaju ovu zemlju.

4. Gradska organizacija SDP BiH Banja Luka poziva sve članove predsjedništva SDP BiH da dođu u Republiku Srpsku i Banju Luku i da zajednički radimo na širenju jedine ispravne ideje u ovoj državi a to je socijaldemokratija. Pozivamo vas sve, a pogotovo one kojima su puna usta Bosne i Hercegovine, a nisu više od 10 godina kročili u ovaj dio BiH, da dođu i da stvaramo državu jer i Republika Srpska je Bosna i Hercegovina.

5. Gradska Organizacija SDP BiH Banja Luka, iskazuje svoju punu opredijeljenost da SDP BiH raste u svakom dijelu naše države od Jadrana do Save, od Drine do Une. Tu opredijeljenost pokazujemo svojim radom i porastom članstva jer smo najbrže rastuća organizacije u okviru SDP BiH.

6. Gradska organizacije SDP BiH Banja Luka jednoglasno iskazuje svoju potpuno lojalnost ideji socijaldemokratije koju baštinimo 110 godina, ali isto tako otvoreno želimo poručiti da ćemo se javno usprotiviti svima onima koji se kriju iza ove ideje, a imaju drugačije aspiracije i unutar i izvan SDP BiH. Bosna i Hercegovina nije niti će biti ni srpska, ni bošnjačka, ni hrvatska, već zemlja svih građana koji u njoj žive bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

“Socijaldemokratija i Bosna i Hercegovina se žive, a ne samo olako izgovaraju iz udobnih i skupo plaćenih fotelja koje su nam dali građani Bosne i Hercegovine.
Smrt fašizmu – sloboda narodu”, navedeno je u saopćenju za javnost Gradske organizacije SDP BiH Banja Luka.

Klix.ba