Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić najavio je u ponedjeljak objavljivanje svoje knjige, autobiografije nazvane “Moja igra”.

Kapiten hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić najavio je u ponedjeljak objavljivanje svoje knjige, autobiografije nazvane “Moja igra”.

“Veliko mi je zadovoljstvo najaviti skorašnji izlazak moje knjige. Sretan sam što ću podijeliti životnu priču sa svima vama te se nadam da ćete uživati u ‘Mojoj igri’”, saopštio je 34-godišnji nogometaš Real Madrida preko Twittera.

Nije naveo hoće li u knjizi govoriti samo o svojim nogometnim trenucima ili i onima sa suđenja za korupciju u Hrvatskoj i utaji poreza u Španiji, javlja Hina.

Modrić je u ponedjeljak trenirao sa saigračima u Madridu te je ušao na spisak 19 igrača za utakmicu Lige prvaka između Real Madrida i Club Bruggea, koja se igra u utorak na madridskom stadionu Santiago Bernabéu.

U subotu je odigrao posljednjih 25 minuta protiv Atlético Madrida, što mu je bio prvi nastup poslije 19 dana i ozljede aduktora desne noge.

Nakon utakmice je rekao novinaru španske radijske stanice Onda Cero kako se oporavio od povrede te da će se priključiti reprezentaciji Hrvatske za utakmice protiv Mađarske 10. oktobra te protiv Walesa tri dana kasnije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Modrić bi u utorak protiv Club Bruggea mogao startati u udarnoj postavi.

Prošle sedmice je petu godinu zaredom bio uvršten u najboljih 11 nogometaša svijeta u organizaciji svjetske nogometne organizacije FIFA.

KOMENTARI

Scsport.ba