Sara Bogić (13), kćerka naših Jajčana Žarka i Anite, živi i trenira atletiku 6 godina u austrijskom gradu Steyru, a pronalazi se disciplini višeboj.

Na pojedinačnom prvenstvu Austrije koje je nedavno održano za mlade juniore do 16 godina u discipline Bacanja koplja osvaja 3. mjesto i brončanu medalju sa hicom od 36,60 metara.

Ovaj vikend na Super Kids Cup u Linzu osvaja prvo mjesto u višeboju, gdje na sve četiri discipline popravlja lične rezultate (60 m s preponama ostvarila je rezultat od 09,50, vortex 48,21 m, skok u dalj 4,85 m te trčanje na 500 m s vremenom od 1:39,24).

Pored Sare, uspjehe niže i njena mlađa sestra Nela rođena 2008. godine koja je ostvarila fenomenalni rezultat sa skokom u dalje koji je iznosio preko 4 metra.

Ove dvije mlade atletičarke za vrijeme zimskih i ljetnih raspusta najviše borave u Jajcu, gdje treniraju s trenerom prof. Salihom Keljalićem u Atletskom klubu “Vodopad”.

-Sarino vrijeme tek dolazi u atletici, dugo nisam sreo svestranije i kompletnijeg sportaša u mlađim uzrastima. Odgovornost u treningu koju ima ova mlada djevojčica je po mom mišljenje kao kod jedne ozbiljne seniorske atletičarke, kazao nam je trener Salih Keljalić.

Mlada Sara ima sve predispozicije da bude vrhunska sportašica.

-Rano je govoriti o budućnosti, ali se nazire i predviđa jedna ozbiljna atletičarka, trening i zdravlje su tu ključni faktori za visoke rezultate. Želim joj mnogo uspjeha i sreće, ovim putem čestitam joj na ostvarenim rezultatima, istakao je Keljalić.

 

 

(Jajce Online)