Mint boja važi za jednu od najnježnijih nijansi zelene, ali i jednu od najljepših boja generalno.

Ona je prava boja sunca, proljeća, ljeta i mora, zbog koje jedva čekamo da hladni mjeseci prođu, a žene je toliko vole da su, čini se, riješile da je još ne puste da ode u privremeni, zimski zaborav. Nakon millennial ružičaste boje, koja je obilježila nekoliko prošlih sezona, proljeće i ljeto donijeli su odmak od ružičaste i osvježenje u nijansama žute i mint boje.

Iz sezone u sezonu, mint boja krasi neke od najpoželjnijih komada i samozatajno ostaje među trendovima o kojima se ne priča i ne piše neprestano, ali za koje uvijek postoji mjesto u našem ormaru.

Ipak, ove jeseni u fokusu su sve moguće nijanse zelene boje. Od pastelne pistacchio, preko jarkozelene, pa sve do maslinastih nijansi, sve verzije zelenog tona su u igri.

Brojni poznati dizajneri i modne kuće u svoje su jesenje kolekcije uključili ključne komade ove boje, a brojne poznate dame i influenserke već ih uveliko nose.

Kombinovanje

Zelena je zapravo laka za kombinovanje, jer se odlično slaže sa neutralnim nijansama poput bež i bijele, ali i s drugim, nešto upečatljivijim bojama poput ružičaste ili plave.

Istovremeno decentna i efektna, mint boja nosi savršeni spoj svježine i svestranog karaktera zbog kojeg je dame uglavnom biraju ljeti. Jednostavne za kombinovanje, nijanse mint boje koje započinju u hladnim mint plavim i završavaju u svježim mint zelenim tonovima odlično se slažu s neutralnim bojama, nježnim pastelnim bojama i preplanulim tenom. Unutar ljetnih kolekcija mint zelena obojila je sve od kupaćih kostima i prozračnih topova do elegantnih midi haljina koje ćemo nositi uvijek i svugdje.

Osim kao jedan od najpoželjnijih ljetnih trendova, mint boja svoje je mjesto već pronašla u komadima koje ćemo nositi i nakon ljetne sezone i koji će obilježiti prelazni period. Košulje dugih rukava i tanko pletivo u mint boji zadržaće dašak ljetne svježine i u prvim jesenskim kombinacijama, zbog čega je investicija u svestrane komade obojane mint bojom uvijek dobra ideja.

 

 

(nezavisne)