Premijer liga Bosne i Hercegovine se nastavlja već u srijedu, kada se igraju utakmice 10. kola, a jedan od zanimljivijih mečeva će biti na Koševu, gdje stiže banjalučki Borac.

Premijer liga Bosne i Hercegovine se nastavlja već u srijedu, kada se igraju utakmice 10. kola, a jedan od zanimljivijih mečeva će biti na Koševu, gdje stiže banjalučki Borac.

Borac je ove sezone ponovo postao premijerligaš, a sada stiže na noge uzdrmanom Sarajevu, koje je proteklog vikenda doživjelo poraz od Tuzla Cityja na Tušnju (2:1).

O predstojećem meču je šef struke bordo tima Husref Musemić govorio za Mondo.ba.

“Mi smo pod imperativom pobjede. Borac je ekipa koja od početka prvenstva igra po principu ‘toplo-hladno’. Imaju dosta novih igrača, ali sigurno nas čeka teška utakmica. Mi moramo, a imamo i određenih kadrovskih problema. Osim toga, nismo u nekoj dobroj formi, ali želimo da pobijedimo. Potrudit ćemo se da odigramo što je moguće bolje”, rekao je Musemić na početku razgovora za Mondo.

Prema Musemićevim riječima, ima još dosta vremena da skautira igru crveno-plavih, ali je njegov utisak o Banjalučanima da igraju “promjenljivo”.

“Gledao sam Borčevu utakmicu protiv Slobode, koju možda Borac nije trebao da izgubi. Prije primljenog gola, imali su šansu da postignu pogodak. Kažem, igraju ‘toplo-hladno’, to je moj utisak”.

Musemić je napomenuo da Borac ima kvalitetne igrače, koji iza sebe imaju respektabilan fudbalski pedigre iako je evidentno da teško stvaraju, a još teže realizuju kreirane šanse.

“Objektivno, Borac ima dobre igrače u napadu. Tu je Stojan Vranješ, Srđan Vujaklija, Ivan Crnov, koji iza sebe imaju karijere, rejting za svaku pohvalu. Sad zašto imaju slabiju realizaciju, to je druga stvar”.

Razumljivo, nije želio da otkrije koga će suprotstaviti Borcu, ali je istakao da to sve zavisi od problema sa povredama njegovih fudbalera.

“Kako ću postaviti ekipu zavisi od toga koga ću imati na raspolaganju. Od početka kuburimo sa povredama i onima koji su vraćaju poslije u trenažni proces. Dobro je da nemamo kažnjenih, a što se tiče povrijeđenih, vidjećemo. Ima još dva dana do meča. Pokušat ćemo da odaberemo najbolje i ponavljam, želimo da pobijedimo. Pod imperativom smo”, podvukao je Musemić na kraju razgovora za Mondo.

Utakmica Sarajeva i Borca se igra u srijedu od 18 sati na stadionu Asim Ferhatović – Hase.

SARAJEVO – BORAC

KOMENTARI

Scsport.ba