Na e-mail adresu KK “Kumite Jajce” nedavno je stigla i službena obavijest o odlasku na Svjetsko prvenstvo u karateu koje će se održati u Santiago de Chile u periodu od 23. do 27. oktobra/listopada ove godine.

Takmičar KK “Kumite” Jajce Tomislav Katić službeno se nalazi na spisku karatista koji su ostvarili pravo učešća na predstojećem Svjetskom prvenstvu, ali zbog nedostatka financijskih sredstava njegov odlazak je bio pod znakom pitanja.

Veliku podršku i financijsku podršku pružio mu je općinski načelnik Edin Hozan.

-Čovjek se osjeća presretno kad dozivi da se rad i trud cijene. Ovaj put kao i svaki prethodni naš trud je prepoznao načelnik Edin Hozan. Naš klub je bio u posjeti načelniku sa zamolbom za pomoć pri odlasku našeg takmičara na SP.

S obzirom na veoma kratak period za uplatu prema savezu bili smo u ozbiljnoj panici. Ali kad imate podršku kao sto je naša općina na čelu s načelnikom onda uistinu panici nema mjesta. Ovim putem se zahvaljujemo načelniku Edinu Hozanu na “HYPER” reakciji kroz uplatu sredstava u iznosu koji nam je bio potreban za navedenu prvu transu.

Hvala svim ljudima koji su se zauzeli za našeg takmičara i koji to rade za naš klub u kontinuitetu. Uistinu smo ponosni i sretni sto smo dio ove zajednice i dat ćemo sve od sebe da naš grad kao i nasu BiH predstavimo u najboljem svjetlu. Sad je na klubu da odradi drugi dio koji je neophodan u što nema sumnje za uspjeh. Hvala svim ostalima koji su dali podršku koje ćemo i istaknuti pri odlasku na SP, napisao je trener Ante Katić na FB stranici “KK “Kumite” Jajce.

 

 

 

(Jajce Online)