U petak, 13. septembra, u sklopu Centra za djecu i omladinu sa posebnim potrebama “Los Rosales” u Mostaru otvara se kafe-restoran u kojem će zaposlenici biti osobe sa posebnim potrebama, a ambasade Ujedinjenog Kraljevstva i Kraljevine Holandije dat će svoj doprinos ovom događaju.

Ove ambasade, kao članice Diplomatskog zimskog bazara koji već neko vrijeme podržava rad centra “Los Rosales”, odlučile su korisnicima centra i njihovim sugrađanima prirediti interesantnu večer pa će tako na otvaranju restorana bend Britanske ambasade “Diplomatski instrument” održati svoj prvi koncert u Mostaru, a kolege iz Ambasade Kraljevine Holandije će se pobrinuti za pravi holandski desert – palačinke.

Koncert počinje u 19 sati u centru Los Rosales, a karte za ovaj događaj će se prodavati u petak ispred Mepas Malla od 11 do 14 sati, te pred početak koncerta ispred centra “Los Rosales”. Karta za koncert je 20 KM i sav novac prikupljen od prodaje karata i holandskih palačinaka će biti doniran “Los Rosalesu” s ciljem podrške njihovom radu, saopćila je Britanska ambasada.

“Los Rosales” je centar za obrazovanje djece i mladih sa posebnim potrebama (3-45 godina starosti) i trenutno ima 130 korisnika.

 

 

(Faktor.ba)