Vlasnik jednog autoservisa u Bihaća prije godinu je odlučio da svaka subota bude neradna i da radnici i on odmaraju oba dana vikenda.

Na taj (u našoj zemlji izrazito nepopularan potez u privatnim kompanijama), odlučio se, kako je sam napisao u Facebook statusu, zbog narušenog fizičkog i psihičkog zdravlja radnika kao i njega samog te kako bi im svima omogućio da provode više kvalitetnog vremena sa svojim porodicama.

Danas se ponovo oglasio sretan jer posao nije smanjen već naprotiv, povećao se te je vlasnik zahvalio mušterijama što su se brzo i jednostavno prilagodili novom radnom vremenu te pozvao i druge privatnike da učine isto.

Facebook status vlasnika radnje “Bagrameli” prenosimo u cjelosti:

“Prije otprilike godinu dana sam odlučio da ukinem radnu subotu. Jbg nije više išlo, pritisak posla je bio velik a nedelja se nije znala da li prije svane ili smrači i hajde opet ponovo…

Narušilo se zdravlje, i fizičko i psihičko, kako kod mene tako i kod radnika.
U početku me bilo prpa hoće li opasti posao, subotom je dolazilo dosta mušterija koji nisu mogli preko radnih dana ali odlučio sam pa šta bude.

Produžili smo radno vrijeme radnim danima do 17h da kompenziramo “izgubljene” sate.
A ono, vidi vraga, umjesto pada prometa došao je rast.

I to zamjetan.

Hvala svim našim mušterijama koji su se prilagodili nama i dali svoju podršku poštujući novo radno vrijeme.

Sad, ne pišem ovo da bi se lajkovalo i komentarisalo svaka čast i ostale prdačine, jebeš to.

Nije to cilj objave.

Cilj je da pročitaju kolege privatnici i da se odluče na isti korak, onaj ko može a može ih dosta.

I ja sam kontao da neću moći ali sam se drznuo i na kraju još i profitirao. Puno je lakše kad čovjek pusti mozak na pašu dva dana zaredom, ostaje više vremena za porodicu koja je ionako najviše trpjela sa našim izostancima.

Prođe život u trci za parama a na kraju ih u starosti potrošimo na krpanje urušenog zdravlja, ako se i dočeka starost ikako…

Nije vrijedno, vjerujte…”

 

 

(Jajce Online)