Novi mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo se igraju večeras, a naši susjedi Hrvati će gostovati Azerbejdžanu, gdje očekuju novi trijumf i korak ka plasmanu na veliko takmičenje.

Novi mečevi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo se igraju večeras, a naši susjedi Hrvati će gostovati Azerbejdžanu, gdje očekuju novi trijumf i korak ka plasmanu na veliko takmičenje.

Vatreni u Baku stižu u sjajnom raspoloženju, pošto su prije nekoliko dana na gostovanju u Slovačkoj potpuno razbili domaći tim i slavili sa velikih 4:0.

Tako su se sa Slovacima poravnali na prvom mjestu grupe “E”, a Hamsik i društvo će večeras gostovati Mađarskoj, pa se Zlatko Dalić i ekipa nadaju povoljnom rezultatu za njih iz Budimpešte.

Azerbejdžan je još uvijek bez ijednog boda u ovim kvalifikacijama…

Jako zanimljivo će biti i u Belfastu, gdje će Sjevernoj Irskoj gostovati Njemačka.

Sjeverna Irska je stopostotna u dosadašnjem toku kvalifikacije, ima četiri trijumfa iz isto toliko utakmica, ali meč sa Elfom je prvi pravi ispit za Michaela O’Neilla i ekipu.

Slovenija će u utakmici šestog kola grupe “G” dočekati Izrael, s kojim je poravnata na 3. poziciji, pa bi ovaj meč mogao odrediti dalji tok takmičenja u ovoj grupi, čiji je lider Poljska, koja će večeras dočekati drugoplasiranu Austriju.

Furiozna Belgija će šesti trijumf kvalifikacija tražiti u Škotskoj, gdje je veliki favorit, a eventualna pobjeda bi ih dovela do 18 bodova iz šest utakmica, a do sada su Crveni đavoli primili samo jedan gol uz 15 postignutih…

Utakmica Azerbejdžana i Hrvatske počinje u 18 sati, dok su sve ostale na rasporedu od 20.45h.

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

20.45 Sjeverna Irska – Njemačka
20.45 Estonija – Holandija

GRUPA C

18.00 Azerbejdžan – Hrvatska
20.45 Mađarska – Slovačka

GRUPA E

20.45 Poljska – Austrija
20.45 Slovenija – Izrael
20.45 Latvija – Sjeverna Makedonija

GRUPA G

20.45 Škotska – Belgija
20.45 San Marino – Kipar
20.45 Rusija – Kazahstan

GRUPA I

KOMENTARI

Scsport.ba