“Moët Hennessy Louis Vuitton” (LVMH) potvrdio je da će njihova specijalna nagrada od sada nositi naziv po legendarnom modnom dizajneru, koji je bio kreativni direktor “Chanela” i “Fendija” Karlu Lagerfeldu.

Legendarni dizajner učestvovao je kao sudija LVMH-ovih nagrada za mlade modne dizajnere, ostavljajući većinu takmičara pod velikim utiskom.

Nagrada će prvi put biti dodijeljena tokom šestog izdanja dodjele nagrada 4. septembra u Fondaciji “Louis Vuitton”.

Dobitnik nagrade “Karl Lagerfeld” dobiće 150.000 evra i jednogodišnji mentorski program koji im pruža LVMH tim, koji nudi stručnost u područjima kao što su intelektualno vlasništvo, istraživanje, proizvodnja, distribucija, imidž, komunikacija i marketing.

Kao i obično, žiri je prepun modnih zvijezda, a čine ga imena poput Marije Gracije Čiuri iz “Diora”, Marka Džejkobsa, Nikolasa Geskuierea iz “Louis Vuittona”, “Loewe” šalje kreativnog direktora Džonatana Andersona, “Berluti” Krisa Van Asčea i “Givenchy” Kler Vait Keler. U žiriranju će učestvovati i rukovodioci kompanije Delfin Arnault, Žan-Paul Klaveri i Sidni Toledano.

“Karl Lagerfeld, kreativni direktor kuće ‘Fendi’ od 1965. godine, bio je uključen u dodjelu nagrada od samog pokretanja. Potpuno se predao tome od prvog dana, prenoseći na nas svoj entuzijazam i energiju, dijeleći sa svima, bilo članovima žirija ili kandidatima, svoj odnos, znanje i strast prema modi. Uvijek ćemo čuvati u sjećanju te dragocjene trenutke”, kazala je Delfin Arnault, članica LVMH vijeća.

LVHM je poznati multinacionalni konglomerat za luksuznu robu i svake godine nagrađuje najperspektivnije mlade dizajnere.

 

 

(nezavisne)