U Bugojnu je izvršena primopredaja četrnaest novih transportnih vozila za potrebe šumarija, koje djeluju u sastavu ŠPD “Srednjobosanske šume“.

Ovim je nastavljena modernizacija voznog parka i mehanizacije, koja je u tom poduzeću uspješno startala prije nekoliko godina.

Radi se o kombi-vozilima koja će u velikoj mjeri doprinijeti većoj sigurnosti u transportu i kvaliteti rada svih zaposlenih, a posebno onih na poslu u udaljenim šumskim područjima. ”Vrijednost projekta je oko 600.000 KM, a nabavkom ovih vozila skoro da smo u potpunosti izbacili stare kombije iz upotrebe.

Sada imamo respektabilan, moderan i u ovom momentu vodeći vozni park, kada su u pitanju javna poduzeća na prostoru SBK-a, pa i Bosne i Hercegovine”, kazao je direktor ŠPD “Srednjobosanske šume“ Vildan Hajić.

Dodaje kako će uprava na čijem je čelu u idućim mjesecima realizirati još neke, vrlo važne poslovne poteze, te da će se raditi na unapređenju suradnje s općinama. ”U proceduri je javna nabavka za kompleks ‘Šumarije’ u Novom Travniku, a do kraja godine određene aktivnosti planiramo u Dobretićima i Travniku.

Kroz povećanje naknada, ići ćemo k tome da lokalne zajednice imaju veću korist od postojanja jednog ovakvog, suvremenog i modernog šumsko-gospodarskog društva”, naglasio je.

Please follow and like us:

Preuzeto sa Srednja Bosna