Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) još nije zaprimilo nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine kojim bi bile utvrđene okolnosti smrti Huseina Mehića, koji je pao s balkona zgrade 4. avgusta i podlegao na licu mjesta.

Iako su svi dokazi upućivali na to da se radi o nesretnom događaju, još nema zvanične potvrde je li nesretni Mehić slučajno pao s balkona ili se radi o samoubistvu, pa je njegova smrt još misterija.

Podsjetimo, iako su stanari zgrade u kojoj živi mladić kobne večeri tvrdili da je Mehić skočio u smrt, prijatelji su pak tvrdili da je, navodno, riječ o nesretnom slučaju.Naime, mladić je, najvjerovatnije, stradao kada je pokušao prijeći s prozora na balkon svoga stana, kada je pao na zelenu površinu ispred zgrade.

Vidno šokirane komšije odmah su izašle iz svojih stanova te su s nevjericom posmatrale njegovo tijelo. Brojni poznanici stradalog mladića emotivnim statusima na društvenim mrežama opraštali su se danima od mladog Zeničanina čiji je život ugašen u najboljim godinama.

Podsjetimo, Mehić je, inače, bio rudar u Rudniku mrkog uglja Zenica. Kobne 2014. godine preživio je rudarsku nesreću koja se dogodila u jami Raspotočje usljed gorskog udara. Naime, više od 20 sati rudari su bili zatrpani zemljom u dubini jame.

U opsežnoj akciji tada su spašeni životi 29 zeničkih komorata, među kojima je i Mehićev, dok su njih petorica, nažalost, izgubila živote,prenosi avaz.ba.

Please follow and like us:

Preuzeto sa Srednja Bosna