Iz Granične policije su podsjetili da je 4. maja na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška spriječeno krijumčarenje 26,8 kilograma marihuane, koja je otkrivena u “mercedesu” hrvatskih registrskih oznaka na izlazu iz BiH.

Uhapšen je državljanin BiH i Hrvatske, a na teret mu je stavljeno krivično djelo neovlašten promet opojnim drogama.

Krijumčarenje marihuane spriječeno je i 7. juna na području Gacka kada je kontrolom vozila “pasat”, crnogorskih registarskih oznaka, otkriveno 10 kilograma zapakovanih u 12 paketa i sakrivenih ispod sjedišta i u branicima. Protiv državljana Crne Gore podnesen je izvještaj Tužilaštvu BiH.

U Graničnoj policiji su naveli i slučaj od 19. juna kada su na izlasku iz BiH, na graničnom prijelazu Zvirići, od državljanina Danske oduzeli 200 grama heroina, koji je bio sakriven na više mjesta u Chevroletu, hrvatskih registarskih oznaka.

Među značajnim pljenidbama je i ona od 27. januara kada je privremeno oduzeto 1.500 tableta apaurina, pronađenih u autobusu na graničnom prijelazu Gradiška, zbog čega su uhapšena tri lica.

Iz Granične policije su napomenuli da su u prvih šest mjeseci ove godine evidentirana 42 krivična djela i prekršaja u vezi sa opojnim drogama.

Nadležnim tužilaštvima u BiH podneseno je 37 službenih izvještaja i prijavljeno 46 lica, od kojih su 42 državljana BiH, te po jedan državljanin Crne Gore, Austrije, Slovenije i Irana.

(Klix)