Prvi dan turnira “jajce open 3×3” 2018. Koji je bio namijenjen dječacima koji su 2006. Godište i mlađi uspješno je okončan. Vidjelo se dosta lijepih prodora, akcija, koševa od naših košarkaša.

Učešće je uzelo osam ekipa: “vodopad”, “Golden State”, “Toronto”, “Lakers”, “Cedevita”, “Boston”, “Houston” i “Brooklyn” a rezultati grupne faze su sljedeći :

VODOPAD – HOUSTON   7:3

TORONTO – LAKERS  5:3

BROOKLYN – GOLDEN STATE 1:3

CEDEVITA – BOSTON 2:10

VODOPAD – BROOKLYN 11:3

TORONTO – CEDEVITA 6:1

HOUSTON – GOLDEN STATE 11:0

LAKERS – BOSTON 1:2

VODOPAD – GOLDEN STATE 11:3

TORONTO – BOSTON 8:6

HOUSTON – BROOKLYN 8:3

LAKERS – CEDEVITA 6:3

 

U sklopu turnira održano je takmičenje u šutiranju “Zlatna ruka”. Pobjednik je bio Arnes Glamočić iz ekipe “cedevita”. Čestitke!

A naši najmlađi košarkaši, članovi škole košarke su odigrali revijalnu utakmicu i pokupili mnoge simpatije prisutnih gledaoca.

Potom su slijedile utakmica za treće mjesto i finalna utakmica. U utakmici za treće mjesto igrale su ekipe “Houston ” i “Boston” . Pobjednik i time osvajač trećeg mjesta bila je ekipa “houston” za koju su nastupili Ivan Jurić, Alem Žužić i Marin Vrdoljak.

U finalnoj, veoma napetoj i odličnoj utakmici, prvo mjesto uzela je ekipa “Vodopad” za koju su nastupili : Leo Perak, Amar Keran i Luka Bogić. Savladali su ekipu “Toronto” (Ajdin Halilović, Zejd Mecavica i Leon Dunin) rezultatom 9:4.

Za najkorisnijeg igrača turnira (mvp) proglašen je Leo Perak iz ekipe “Vodopad”.

Čestitke svim učesnicima i hvala svima koji su došli podržati naše najmlađe košarkaše. Danas je na rasporedu juniorski/seniorski turnir s početkom u 17 sati, čime nastavljamo ovogodišnji turnir u uličnoj košarci “Jajce Open 3×3“ 2019.

 

 

(kk vodopad)