Zvijezde Barselone, Lionel Mesi i Luis Suarez, koriste posljednje dane odmora pred početak priprema za nadolazeću sezonu, a društvo im na luksuznoj jahti pravi i bivši saigrač, a danas igrač Monaka, Sesk Fabregas.

Da sve izgleda kao odmor iz snova, pobrinule su se ljepše polovine fudbalskih asova, Antonela Rokuzo (Mesijeva supruga), Danijela Siman (Fabregas) i Sofija Balbi (Suarez).

Dolazak slavnih fudbalera na Formanteru, ostrvo koje se nalazi u blizini Ibice, nije mogao ostati nezapažen, a posebno je bila upečatljiva jahta “Seven C”, koja se iznajmljuje za oko 50.000 evra sedmično, što izgleda kao minimalac kada se zna kolika su primanja današnjih fudbalera.

Jahta je preuređena 2011. godine, a osim luksuznog interijera, sadrži četiri sobe, uključujući glavni apartman, VIP prostoriju, te dvije kabine za blizance. Njeno veliko palubno područje nudi puno prostora za sunčanje i opuštanje, uključujući i konobaricu, pa je brojna porodica fudbalera mogla uživati u čarima sredozemnog mora.

Inače, odmor za Mesija nije bio baš opuštajući ovoga ljeta, s obzirom na to da ga je, prema navodima španskih medija, prije nekoliko dana na Ibici napao jedan muškarac.

Argentinac je tada prošao bez posljedica zahvaljujući pravovremenoj reakciji zaštitara, koji su spriječili veći incident i udaljili napadača. Inače, Mesi se, prije nego što se pridružio prijeteljima na odmor, već opuštao na karipskim otocima, Antigvi i Barbudima.

Naredne sedmice Mesi i Suarez bi trebalo da se priključe pripremama aktuelnog prvaka Španije.

 

 

 

(nezavisne)