Krajem ’90-ih godina cijeli region je pratio sudbinu slijepe djevojke Esmeralde, koja je odrasla u šumskoj kolibi sa ženom koja ju je na porođaju zamijenila sa svojim sinom. Gazda sela, naime, htio je sina, a ne kćerku.

Kad je odrasla, Esmeralda se zaljubila u tog istog dječaka. Ljubav je bila strastvena, a ona i Hoze Armando postali su najpopularniji televizijski par, prenosi 24 sata.hr.

Esmeralda: Svjetski hit - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

Esmeralda: Svjetski hitFoto: (Agencije)

Sapunica je, pamte još mnogi gledatelji, pratila tešku Esmeraldinu sudbinu, a oni, koji su u terminima emitiranja serije obavezno morali biti ispred malih ekrana, molili su se da glavna glumica progleda.

Esmeralda je doista progledala, i to na današnji dan 1999. Godinama kasnije gledatelji su se javljali glavnim glumcima i govorili im kako su u tom trenutku plakali. Esmeralda je bila na vrhu popularnosti, a producenti su zadovoljno trljali ruke jer zarada od serije bila je enormna.

Zato su Leticiji Kalderon (Calderon) gledali kroz prste i ispunjavali svaku njenu želju. Dopuštali su joj da dolazi na snimanja iako se bila navukla na kokain.

Igrajući omiljenu nam zelenooku djevojku, Leticia je muku mučila s raznim drogama. Konzumirala je najčešće kokain, a uspjela se skinuti tek kada je njena najbolja prijateljica umrla od predoziranja.

 

 

(avaz)