Ivica Žunić (31), po mnogima jedan od najboljih stopera kazahstanske Premier lige napustio je FK Atyrau i prešao u azerbejdžansku Gabalu koja se takmiči u Europskoj ligi.

Naš Jajčanin potpisao je ugovor koji ističe do kraj ove godine te zadužio dres s brojem 19. Njegova tržišna vrijednost prema njemačkom Transfermarktu iznosi 350.000 eura.

Žunić je visok čak 196 centimetara, a osim pozicije stopera upotrebljiv je i kao defenzivni veznjak. Prošao je sve uzraste u Elektrobosne iz Jajca, pa onda jedno vrijeme igrao za Tomislav iz Tomislavgrada.

Nakon šest godina igranja u Austriji otišao je u Poljsku u redove drugoligaša GKS Tychya. Tamo je proveo dvije godine, pa je 2014. prešao u redove ukrajinskog prvoligaša Volyna, gdje je također igrao dvije sezone, a nakon toga prešao je u redove ruskog drugoligaša Orenburga.

Još je nastupao i za Chornomorets u sezoni 2018/2019., a nakon toga prelazi u FK Atyrau.

Po mišljenju ukrajinskih trenera, Ivica Žunić bio je najbolji branič ukrajinskog prvenstva, čiju ligu stručnjaci svrstavaju na 10. mjesto europskih nogometnih prvenstava. Takav status stekao je dosta brzo nastupajući za dva kluba iz ove zemlje.

Prošao je težak nogometni put, ali on je uvijek išao uzlaznom putanjom. Ukrajina, Rusija, Kazahstan pa sad i Azerbejdžan pomalo su daleko, ali odlične Žunićeve igre vjerojatno nisu nezapažene ni stručnjacima iz BiH i Hrvatske.

 

 

(Jajce Online)