Nakon protekle uzbudljive sezone i kratke ljetne pauze, selekcija trenera Edisa Redžića lagano je krenula s pripremama za nadolazeću sezonu.

Dečki proteklih deset dana vrijedno rade u jutarnjim i dnevnim terminima a pored grupnih treninga aktivno se radi i individualno.

Na spisku za ljetne pripreme svoje mjesto je našlo 15 dječaka i to 2007., 2008. i 2009. godište: Armin Žužić, Alem Žužić, Jan Dramac, Ivan Jurić, Zejd Mecavica, Bojan Petrović, Harun Hodžić, Alem Šido, Imran Sadiković, Hamza Julardžija, Abdullah Julardžija, Luka Bogić, Feđa Poričanin, Ajdin Halilović, Leon Dunin.

-Cilj nam je da što spremniji dočekamo novu sezonu; protekla sezone je ispunila naša očekivanja no naravno da želimo biti još bolji. Dečki su željni rada, to se primijeti na njima. Prvenstveno ćemo se bazirati na kondiciju, fizičku spremu i rad s loptom. Atmosfera je zaista odlična, te vjerujemo kako će nam ovaj ciklus itekako pomoći u narednoj sezoni koju s nestrpljenjem iščekujemo, istakao je trener Redžić.

Ostatak ekipe će se treninzima pridružiti u nadolazećem periodu, a obavijest o počecima treninga za školu košarke i starije selekcije pravovremeno će biti na oficijelnoj Facebook stranici kluba.

 

 

(kk vodopad)