Jajce ima novog državnog prvaka i osvajača zlatne medalje s pojedinačnog prvenstva Bosne i Hercegovine za mlađe juniorke. Radi se o rukometašici RK Jajce, Patriciji Bilandžiji koja je u bacanju kladiva najdalje bacila na prvenstvu države.

Na preporuku trenera Saliha Keljalića da se okuša i proba u atletici i prethodno odrađena četiri treninga, probali su baciti par hitaca.

Nakon toga krenulo je s jednom dozom volje Patricije gdje na takmičenju bude primijećena od strane trenera Mehmeda Skendera iz Zenice, bivšeg trenera Mesuda Pezera i sadašnji trener Hamzi Aliću. Dobila je lijepe geste i pohvale da se neko pojavi i tako prvi put zrelo nastupa na velikom takmičenju.

Atletičar Lučić Matija koji je naravno mlađi tri godine od svoje konkurencije kroz cilj prolazi kao treći na 110 m.pr. i donosi bronzanu medalju u Jajce, nadamo se da će iz Matije kroz rad izrasti jedan ozbiljan preponaš koji će prevazići trenera Saliha Keljalića.

Na državnom prvenstvu prvi put dobar nastup je imala Nensi Cerić koja u bacanju koplja zauzima 4. mjesto , također prvi put Franciska Ladan s dva prestupa i jednim kratkim hitcem  zauzela 9. mjesto. Ovo je za obe kopljašice jedno veliko iskustvo i dobar start da mogu s radom i trudom.

Turudić Hana inače 4 godine mlađa od konkurencije popravlja lični rezultat, također Matea Jozić na 100 m. Trči malo sporije uz jak vjetar u prsa koji naravno utiče na rezultat da je sporije vrijeme.

S ovim državnim prvenstvom za mlađe juniorke “Vodopad” završava ljetni dio sezone, a treningu se vraćaju tek na jesen kad će početi još jedna takmičarska sezona.

 

 

(Jajce Online)